Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Trimiteri in judecata pentru evaziune fiscala


24 septembrie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat publicitatii, joi, 23 septembrie 2010, mai multe cazuri trimiteri in judecata sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala, potrivit unui comunicat al PICCJ.

Astfel, A. P., in calitate de administrator al unei societati comerciale, a retinut de la angajati suma de 38.813 lei, reprezentand obligatii bugetare constituite prin retinere de la sursa, fara a le vira bugetului de stat.

K. E., in calitate de administrator al unei societati comerciale, a retinut de la salariati impozitele si contributiile constituite prin retinere la sursa, in valoare de 15.547 lei, fara a le vira bugetului de stat.

Ambede dosare au fost trimise spre solutionare Judecatoriei Targu Mures.

A. D., in calitate de contabil-sef al unei societati comerciale, a retinut fara a vira la bugetul de stat, sumele reprezentand impozite si contributii cu retinere la sursa, falsificand in acest sens mai multe ordine de plata.

Inculpata si M. C., in calitate de casier al aceleiasi societati comerciale si in complicitate cu A. D. a completat in fals mai multe ordine de plata care atestau plati nereale de impozite si contributii cu retinere la sursa datorate bugetului de stat. In acest mod a fost cauzat un prejudiciu in valoare de 54.454 lei.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Judecatoriei Sectorului 3.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică