Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

eBay prejudiciata de un roman cu 3 milioane USD


24 septembrie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Cyberlaw, Drept penal, Flux informații

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Valcea il cerceteaza pe Liviu Mihail Concioiu pentru savarsirea mai multor infractiuni de frauda informatica, precum si pentru infractiunile de asociere in vederea savarsirii de infractiuni si inselaciune in conventii cu consecinte deosebit de grave, potrivit unui comunicat al DIICOT .

Doua atacuri tip phishing asupra unui numar de 1784 de angajati si respectiv 1521 de angajati ai companiei eBay.Inc., carora le-a sustras ID-ul si parola, au fost lansate anul trecut de roman. In acest mod a accesat neautorizat si a patruns in baza de date securizata a companiei, sustragand documente interne ale companiei si diverse fisiere, printre care si o aplicatie utilizata de angajatii eBay pentru interogarea bazelor de date cu clientii companiei si cu tranzactiile desfasurate de catre acestia.

Un alt atac informatic asupra unui numar de 417 angajati ai companiei carora le cunostea datele de identitate si adresa de e-mail a fost lansat tot in cursul anului trecut in vederea patrunderii in reteaua interna a eBay unde au acces numai anumiti salariati ai companiei, ceea ce a perturbat semnificativ functionarea normala a acestui sistem de licitatii electronice.

Prejudiciului cauzat companiei eBay este 3.000.000 USD.

Potrivit comunicatului, impreuna cu alte persoane, Liviu Mihail Concioiu a obtinut datele de identificare ale unor carduri emise de banci din Italia si a efectuat operatiuni de retragere de numerar din ATM-uri prin utilizarea neautorizata a acestor date, obtinand astfel peste 300.000 EUR.

Procurorii au dispus retinerea lui Concioiu si a altor doua persoane.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică