Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

A zecea aniversare a programului Grundtvig – Copenhaga, 22–23 septembrie 2010. Cum a fost
24.09.2010 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

In intervalul 22–23 septembrie 2010, la Copenhaga, a avut loc a X-a aniversare a programului Grundtvig, care ajuta adultii sa-si sporeasca competentele si capacitatea de insertie profesionala prin ajutoare financiare pentru cursuri de formare si pentru mobilitate in scop educational, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Androulla Vassiliou, comisarul european pentru educatie, cultura, multilingvism si tineret, a declarat: „Grundtvig acorda adultilor de toate varstele o a doua sansa de a castiga competente si calificari care sa le imbunatateasca sansele de angajare si dezvoltarea personala. Programul sprijina o gama larga de organizatii, cu accent deosebit pe adultii dezavantajati. Acesta reprezinta o parte vitala a strategiei Comisiei Europene pentru invatarea de-a lungul vietii si va contribui la initiativa Comisiei „Tineretul in miscare” si la obiectivele Strategiei Europa 2020 pentru o crestere economica inteligenta, durabila si favorabila incluziunii.”

Programul este util pentru iesirea din criza si pentru eliberarea intregului potential de crestere economica al Europei.

Obiectivele specifice ale programului Grundtvig sunt:

  • imbunatatirea calitatii cursurilor de formare si cresterea mobilitatii cursantilor, a formatorilor si a personalului implicat in educatia adultilor;
  • asigurarea accesului persoanelor marginalizate la educatia adultilor, in special a persoanelor in varsta si a celor fara calificari de baza;
  • ameliorarea cooperarii dintre organizatiile pentru educatia adultilor;
  • dezvoltarea de practici inovative de educatie a adultilor si de management si incurajarea implementarii pe scara larga a acestora;
  • incurajarea continutului educational, a serviciilor si practicilor educationale bazate pe TIC.

Programul a investit 370 milioane EUR in sectorul educatiei adultilor in ultimul deceniu si a acordat 17.000 de ajutoare nerambursabule pentru organizatii in care au fost implicati 500.000 de participanti.

Programul poarta denumirea filozofului, teologului şi profesorului danez Nikolaj Grundtvig (1783-1872), considerat „parintele” miscarii universitatilor populare.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate