Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Ziua europeana a limbilor dedicata multilingvismului pentru intreprinderi – 26 septembrie 2010
24.09.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

La data de 26 septembrie 2010 va fi sarbatorita Ziua europeana a limbilor, in acest an tema principala fiind evidentierea avantajelor multilingvismului pentru intreprinderi, potrivit unui comunicat al CE.

Estimativ, din cauza lipsei de competente lingvistice, 11% dintre IMM-uri pierd contracte ceea ce are ca efect pierderea de bani si de locuri de munca.

La nivelul Uniunii Europene, exista 23 de limbi oficiale si peste 40 de limbi regionale si minoritare ale sale.

Astazi, 24 septembrie 2010, Androulla Vassiliou, comisarul european pentru educatie, cultura, multilingvism si tineret, va deschide, la Bruxelles, conferinta intitulata „Limbile straine în IMM-uri”.

Androulla Vassiliou a declarat: „Europenii sunt din ce in ce mai constienti de schimbarea pe care le-o aduce cunoasterea limbilor straine in viata de zi cu zi. Pe langa faptul ca reprezinta un avantaj practic pentru dezvoltarea personala a oamenilor, cunoasterea limbilor straine aduce intreprinderilor noi oportunitati de afaceri, contribuie la cresterea competitivitatii acestora si le ofera acces la pietele de export. Imbunatatirea nivelului general de cunoastere a limbilor straine în Europa va aduce, de asemenea, o contributie la strategia Europa 2020 pentru o crestere inteligenta si favorabila incluziunii, iar multilingvismul reprezinta o parte esentiala a initiativelor noastre cheie «Tineretul in miscare» si «Agenda pentru noi competente si locuri de munca».”

In 2001 a fost lansata Ziua europeana a limbilor in vederea sarbatoririi diversitatii si sublinierii importantei limbilor atat in viata personala cat si in cea profesionala.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.