Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

Pana la numirea registratorilor comerciali, cererile de inregistrare in registrul comertului vor fi solutionate de directorul ORC


24.09.2010 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Corporate, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 654 din data de 22 septembrie 2010 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 85/2010 privind modificarea art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 116/2009 pentru instituirea unor masuri privind activitatea de inregistrare in registrul comertului.

Actul normativ modifica dispozitiile articolului 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului  nr. 116/2009 pentru instituirea unor masuri privind activitatea de inregistrare in registrul comertului, prelungind perioada in care competenta de solutionare a cererilor de de inregistrare in registrul comertului va apartine directorului oficiului registrului comertului de pe langa tribunal sau persoanelor desemnate de catre directorul general al Oficiului National al Registrului Comertului.

Astfel, prin derogare de la prevederile Legii nr. 26/1990 privind registrul comertului, ale Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, precum si de la prevederile celorlalte acte normative incidente, competenta de solutionare a cererilor de inregistrare in registrul comertului si, dupa caz, a altor cereri aflate in competenta de solutionare a judecatorului delegat apartine, pana la reglementarea activitatii de inregistrare in registrul comertului efectuata de registratori comerciali, directorului oficiului registrului comertului de pe langa tribunal si/sau persoanei ori persoanelor desemnate de catre directorul general al Oficiului National al Registrului Comertului.

In reglementarea anterioara, competenta de solutionare a cererilor de inregistrare in registrul comertului, de catre directorului oficiului registrului comertului de pe langa tribunal si/sau persoanei sau persoanelor desemnate de catre directorul general al Oficiului National al Registrului Comertului era stabilita pe o perioada de maximum 4 luni de la data intrarii in vigoare a legii de aprobare a  ordonantei de urgenta, respectiv de la data de 20.05.2010.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT









Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro