Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

Pana la numirea registratorilor comerciali, cererile de inregistrare in registrul comertului vor fi solutionate de directorul ORC


24 septembrie 2010 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Corporate, Noutăți legislative

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 654 din data de 22 septembrie 2010 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 85/2010 privind modificarea art. 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 116/2009 pentru instituirea unor masuri privind activitatea de inregistrare in registrul comertului.

Actul normativ modifica dispozitiile articolului 1 din Ordonanta de urgenta a Guvernului  nr. 116/2009 pentru instituirea unor masuri privind activitatea de inregistrare in registrul comertului, prelungind perioada in care competenta de solutionare a cererilor de de inregistrare in registrul comertului va apartine directorului oficiului registrului comertului de pe langa tribunal sau persoanelor desemnate de catre directorul general al Oficiului National al Registrului Comertului.

Astfel, prin derogare de la prevederile Legii nr. 26/1990 privind registrul comertului, ale Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, precum si de la prevederile celorlalte acte normative incidente, competenta de solutionare a cererilor de inregistrare in registrul comertului si, dupa caz, a altor cereri aflate in competenta de solutionare a judecatorului delegat apartine, pana la reglementarea activitatii de inregistrare in registrul comertului efectuata de registratori comerciali, directorului oficiului registrului comertului de pe langa tribunal si/sau persoanei ori persoanelor desemnate de catre directorul general al Oficiului National al Registrului Comertului.

In reglementarea anterioara, competenta de solutionare a cererilor de inregistrare in registrul comertului, de catre directorului oficiului registrului comertului de pe langa tribunal si/sau persoanei sau persoanelor desemnate de catre directorul general al Oficiului National al Registrului Comertului era stabilita pe o perioada de maximum 4 luni de la data intrarii in vigoare a legii de aprobare a  ordonantei de urgenta, respectiv de la data de 20.05.2010.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică