« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 

Procedura de inregistrare a operatorilor economici care comercializeaza in sistem angro ori en detail produse energetice
24.09.2010 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 656 din data de 23 septembrie 2010 a fost publicat Ordinul Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2491/2010 pentru aprobarea Procedurii si conditiilor de inregistrare a operatorilor economici care comercializeaza in sistem angro sau en detail produsele energetice prevazute la art. 20616 alin. (3) lit. a)-e) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal.

Potrivit  prevederilor Codului Fiscal, operatorii economici care intentioneaza sa comercializeze in sistem angro sau en detail produse energetice – benzine, motorine, petrol lampant si gaz petrolier lichefiat – sunt obligati sa se inregistreze la autoritatea competenta.

Actul normativ aproba Procedura si conditiile de inregistrare a operatorilor economici care comercializeaza in sistem angro ori en detail produsele energetice prevazute la art. 20616 alin. (3) lit. a)-e) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, precum si modelul unor formulare necesare aplicarii acestei proceduri.

Inregistrarea activitatii de comercializare si/sau de depozitare in sistem angro de produse energetice, precum si de  comercializare in sistem en detail de produse energetice se efectueaza la cererea operatorilor economici, pentru fiecare depozit angro, respectiv pentru fiecare unitate de comercializare en detail, prin depunerea la autoritatea competenta – Directia pentru accize si operatiuni vamale judeteana sau a municipiului Bucuresti, a formularelor:
– „Cerere de inregistrare/mentiuni a activitatii de comercializare si/sau depozitare angro de produse energetice”;
– „Cerere de inregistrare/mentiuni a activitatii de comercializare in sistem en detail de produse energetice”.

Actul normativ aduce precizari detaliate cu privire la conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca operatorii economici pentru a primi atestatul de comercializare si modul de verificare de catre autoritatea competenta a realitatii informatiilor furnizate de operatori.

In cazul aprobarii cererii de comercializare si/sau depozitare angro, autoritatea competenta va emite „Atestatul de inregistrare pentru comercializare si/sau depozitare angro de produse energetice”, respectiv „Atestatul de inregistrare pentru comercializare en detail de produse energetice”.

Operatorul economic are dreptul sa desfasoare activitatea de comercializare si/sau de depozitare in sistem angro/comercializare en detail a produselor energetice care fac obiectul atestatului de comercializare si/sau depozitare angro/atestatului de comercializare en detail, de la data valabilitatii prevazuta in atestat.

Actul normativ mai cuprinde reglementari cu privire la conditiile in care se pot modifica unele date inscrise in atestatul de comercializare si/sau depozitare, precum si situatiile in care autoritatea competenta poate revoca sau suspenda  atestatul de comercializare si/sau depozitare.

Atestatele emise in baza Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1378/2009 pentru aprobarea Procedurii si conditiilor de inregistrare a operatorilor economici care comercializeaza in sistem angro sau en detail produsele energetice prevazute la art. 175 alin. (3) lit. a)-e) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, isi mentin valabilitatea, putand fi preschimbate la cerere.

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni/categorii: Fiscalitate, Lege 9

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD