Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Normele tehnice de completare a registrului agricol pentru perioada 2010-2014


27 septembrie 2010 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 650 din data de 2o septembrie 2010 a fost publicat Ordinul comun al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale, ministrului administratiei si internelor, ministrului  finantelor publice si presedintelui Institutului National de Statistica nr. nr. 95/1998/153/3241/2010 pentru aprobarea Normelor tehnice de completare a registrului agricol pentru perioada 2010-2014.

Ordinul a fost emis in aplicarea Hotatarii nr. 1632/2009 privind registrul agricol pentru perioada 2010-2014 si are drept scop asigurarea unei evidente unitare cu privire la starea si dezvoltarea agriculturii si la buna utilizare a resurselor locale.

Organizarea, intocmirea si tinerea la zi a registrului agricol pe suport hartie si in format electronic se realizeaza de catre autoritatile administratiei publice locale ale comunelor, ale oraselor, ale municipiilor si ale sectoarelor municipiului Bucuresti, conform formularelor registrului agricol prevazute in anexele la Hotararea Guvernului nr.  nr. 1632/2009.

Registrul agricol reprezinta documentul oficial de evidenta primara unitara in care se inscriu date privind: componenta gospodariei/exploatatiei agricole fara personalitate juridica, terenurile aflate in proprietate identificate pe parcele, padurile proprietate publica/privata identificate in raport cu grupa functionala si varsta, modul de utilizare a suprafetelor agricole privind suprafata arabila cultivata cu principalele culturi, suprafetele de teren necultivat, ogoarele, suprafata cultivata in sere si solarii si suprafata cultivata cu legume in gradinile familiale, numarul pomilor razleti, suprafata plantatiilor pomicole si numarul pomilor, alte plantatii pomicole aflate in teren agricol, viile, pepinierele viticole si hameistile, suprafetele efectiv irigate in camp, animalele domestice si/sau animalele salbatice crescute in captivitate – situatia la inceputul semestrului, evolutia efectivelor de animale in cursul anului aflate in proprietatea gospodariilor/exploatatiilor agricole fara personalitate juridica, cu domiciliul in localitate, si/sau in proprietatea unitatilor cu personalitate juridica, care au activitate pe raza localitatii, utilajele, instalatiile pentru agricultura si silvicultura, mijloacele de transport cu tractiune animala si mecanica existente la inceputul anului, aplicarea ingrasamintelor, amendamentelor si pesticidelor, utilizarea ingrasamintelor chimice la principalele culturi, constructiile existente la inceputul anului.

Actul normativ cuprinde reglementari tehnice cu privire la modul de inscriere a datelor in registrul agricol pe suport hartie si in format electronic, completarea, tinerea la zi si centralizarea datelor din registrul agricol.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii