Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Suspendarea actiunii de catre o instanta nationala in situatia sesizarii Curtii de Justitie cu o intrebare preliminara de catre o instanta dintr-un alt stat membru – Bucuresti, 13 octombrie 2010


28 septembrie 2010 | JURIDICE.ro, Mihai SANDRU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Centrul de Studii de Drept European (CSDE) al Institutului de Cercetări Juridice din cadrul Academiei Române organizează la data de 13 octombrie 2010, ora 13.00, la sediul Academiei Române din Calea Victoriei nr. 125, Sala de Consiliu,

Dezbaterea din seria IADUER*

«Suspendarea acţiunii de către o instanţă naţională în situaţia sesizării Curţii de Justiţie cu o  întrebare preliminară de către o instanţă dintr-un alt stat membru»

Centrul de Studii de Drept European împreună cu Forumul Judecătorilor din România vor deschide o serie de dezbateri cu privire la interpretarea şi aplicarea dreptului Uniunii Europene de către instanţele judecătoreşti şi administrative din România.

Cu acest prilej va fi lansat blogul iaduer.ro şi va fi prezentat acest proiect de către Mihai Şandru, Dragoş Călin, Mihai Banu, proiect care va fi finalizat prin editarea unui volum.

Pentru această primă dezbatere va fi avută în vedere o cauză înregistrată pe rolul unei instanţe din România, în care, pe cale de excepţie, s-a solicitat „suspendarea cauzei până la pronunţarea de către CJUE a unei hotărâri preliminare într-o cerere care are ca obiect interpretarea unui regulament, incident în cauza dedusă judecăţii”. În urma solicitării, instanţa a decis suspendarea acţiunii (prin încheiere), pentru a aştepta pronunţarea unei hotărâri preliminare (a CJUE) într-o altă cauză, trimisă dintr-un alt stat.

De asemenea, cu aceeaşi ocazie urmează a se prezenta şi discuta o lucrare editată recent (2010) de către T.M.C. Asser Press care tratează problematica aplicării dreptului UE în noile state membre ale UE (cele 12 care au aderat în 2004 şi în 2007):

The Application of EU Law in the New Member States. Brave New World

editată de către Adam Łazowski

Confirmarea participării se face prin e-mail (mihai.sandru@csde.ro) până la data de 12 octombrie 2010. Solicitanţii sunt rugaţi să menţioneze: numele şi prenumele, afilierea instituţională şi funcţia, precum şi domeniul de interes în materia dreptului european.

Informaţii suplimentare şi materiale referitoare la conferinţă vor fi disponibile la adresa www.csde.ro.

Conf. univ. dr. Mihai Şandru

* IADUER – Interpretarea şi aplicarea dreptului Uniunii Europene de către instanţele din România

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri