Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC
2 comentarii

Gabriela Baltag: „Cu toti ne dorim un CSM puternic care sa reprezinte un adevarat „guvern al magistratilor”
29.09.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Jud. Gabriela Baltag, de la Tribunalul Neamt, candidat pentru functia de membru CSM, a declarat intr-un interviu pentru luju.ro ref. sustinerea AMR pentru aceste alegeri: „Pentru mine este o onoare sa am sustinerea Asociatiei Magistratilor din Romania fiindca eu cred in toate idealurile ei. Am avut totdeauna exemplul adevarului spus cu mare curaj, de cele doua doamne reprezentative, d-na judecator Mona Maria Pivniceru si d-na judecator Viorica Costiniu, si de aceea consider ca, numai impreuna putem schimba starea lucrurilor atunci cand nevoia o impune si totodata pastra sensul bun al castigului pe care l-a adus bruma de democratie despre care ne place sa vorbim deseori.

In vizitele care au avut loc in ultimul an la instanta noastra, spre surprinderea tuturor, am adus pe rand critici atat actualului ministru al justitiei cat si unor membri CSM. Sper sa fi ramas pentru fiecare ca invatatura o lectie din care sa inteleaga ca, reaua-credinta, indiferenta si tacerea sunt cei mai mari dusmani pentru bunul mers al sistemului.

Cu toti ne dorim un CSM puternic care sa reprezinte un adevarat ,,guvern al magistratilor” fara false pudori, ori rezerve inchipuite, care sa aiba totdeauna o atitudine obiectiva atunci cand imprejurarile o cer. Lipsa de reactie sau intarzierea ei sunt pacatele pe care actualul CSM le-a purtat mai tot timpul cu el. Prima conditie necesara pentru insanatosirea acestui organism este sa-i recunoastem boala. Un singur om nu poate invinge un sistem, dar poate shimba starea lucrurilor, de aceea nevoia unei echipe devotata magistratilor este mai acuta decat oricand!

Colegii mei ma cunosc mai putin dupa nume, nu ma regasesc printre cei care sunt activi pe forum fiindca timpul liber care-mi ramane pentru astfel de activitati este insuficient. Mi-as dori sa traim alte timpuri intrucat as putea face probabil si alte lucruri. Eu cred insa ca, in lupta in care m-am angajat, nu este suficienta numai notorietatea, faptele noastre concrete sunt cea mai buna carte de vizita.”

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “Gabriela Baltag: „Cu toti ne dorim un CSM puternic care sa reprezinte un adevarat „guvern al magistratilor””

 1. “guvern al magistratilor” ???
  din umbră?

 2. Razvan LUNGU spune:

  Se pregateste ”Guvernarea Magistratilor„

  De la inceput trebuie sa spunem ca nu are nicio legatura cu guvernarea politica-administrativa sau ca ar fi o guvernare de stanga, de centru sau de dreapta.
  Aceasta „ guvernare a magistratilor” trebuie sa asigure calitatea actului de justitie si eficienta maxima a acestuia, care include executarea hotararilor judecatoresti, iar pe de alta parte sa schimbe imaginea de ansamblu a justitiei romanesti, in asa fel incat sa-si merite menirea de „putere” in statul de drept, asa cum prevede Constitutia Romaniei, una la fel de importanta ca cele trei puteri (pentru ca in realitatea de zi cu zi au fost confirmate mai mult de trei, fie ca vorbim de puterea sefului statului, care apartine constitutional puterii executive, fie de mass-media, care are un rol esentialmente necesar intr-o societate democtatica si care a fost confirmat potrivit jurisprudentei CEDO ca reprezentand „cainele de paza al democratiei”).
  O distinsa doamna magistrat, candidat pentru viitorul CSM a folosit un termen bine gandit, respectiv „guvernare a magistratilor” și consider eu ca pentru aceasta a avut in vedere ca „noua guvernare a magistratilor” sa asigure pe deplin independenta sistemului judiciar integral și in mod special independenta financiara prin pregatirea prerogativelor necesare, in asa fel incat sa se poata asigura bunul mers al justitiei ca serviciu public, in slujba cetateanului (indiferent de starea sa sociala, si prin urmare sa fie schimbata imaginea publica in prezent grav afectata si datorita in primul rand politicienilor), pentru a redobandi locul in cadrul puterilor statului, asa cum prevede Constitutia Romaniei.
  Este bine de stiut pentru cei care guverneaza, ca la randul lor vor fi guvernati de altii, iar alternativa pentru guvernare (sau la putere) presupune respectul cuvenit pentru semeni, pentru oamenii simpli, iar o „buna guvernare” reprezinta un bun castigat pentru cei care au acordat un vot favorabil pentru progres si prosperitate.
  Nu trebuie uitat faptul ca cei „alesi” sa „ guverneze magistratii” au o misiune nobila de a asigura preluarea bugetului de la MJ şi trecerea rapida a acestuia in gestiunea celor care merita tot respectul pentru o buna gospodarire a fondurilor financiare, indiferent daca va fi ICCJ sau curtea de apel „o idee geniala” a unora dintre candidati pentru „viitorul de aur” al CSM, pentru ca este cazul sa ne asteptam si la vremuri mai bune pentru justitia din ROMANIA, in asa fel incat sa raspunda exigentelor impuse in aceasta perioada fierbinte.
  Este cazul sa uram succes deplin candidatilor, care sunt constienti ca misiunea lor nu este deloc usoara, dar le revine sarcina sa depuna diligentele necesare si pentru care vor fi alesi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.