Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
5 comentarii

Cristian Cioaca a fost condamnat la inchisoare cu suspendare pentru violarea secretului corespondentei Elodiei. UPDATE: achitare


9 aprilie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Curtea de Apel Brasov a decis luni, 27 septembrie 2010, condamnarea politistului Cristian Cioaca la trei de inchisoare cu suspendare pentru violarea secretului corespondentei sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu. Curtea  a stabilit in sarcina lui Cioaca o serie de obligatii.

Judecator Silviu Barbu, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Brasov, a declarat: “Printre acestea se numara obligativitatea de a se prezenta la Politie ori de cate ori i se va solicita acest lucru, dar sa si comunice autoritatilor orice schimbare de domiciliu sau de loc de munca, precum si mijloacele sale de subzistenta. De asemenea, s-a decis confiscarea unor bunuri ale celor doi incupati.”

Instanta a decis condamnarea si a lui Adrian Nitu la un an si jumatate de inchisoare cu suspendare pentru ajutorul acordat politistului.

Cei doi vor trebui sa plateasca daune morale in valoare de 20.000 lei parintilor Elodiei Ghinescu.

27 septembrie 1968 este si ziua de nastere a Elodiei Ghinescu.

Cristian Cioaca a fost trimis in judecata anul trecut de procurorii DIICOT.

UPDATE, 9 aprilie 2012: Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis in luna aprilie 2011 trimiterea cauzei spre rejudecare Judecatoriei Brasov.

Vineri, 6 aprilie 2012, instanta l-a achitat pe Cristian Cioaca in acest dosar.

Jud. Andra Sanpetru, purtatorul de cuvant al Judecatoriei Brasov, a declarat ca acesta a fost achitat intrucat fapta nu este prevazuta de legea penala, potrivit ziare.com.

>> Solutia de pe portalul instantelor


Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică