Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

CE reduce pretul la gazele naturale


30 septembrie 2010 | Laurentiu PETRE

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Eni SpA (principalul distribuitor de gaze naturale din Italia) a evitat posibilitatea aplicării unei amenzi din partea CE, după ce autorităţile de reglementare antitrust ale Comisiei au acceptat oferta sa de a vinde o parte din acțiuni.

Concret, Eni SpA își va împărți acțiunile cu alte trei conducte de transport internațional: TAG (Rusia), TENP(Olanda-Germania) și Transitgas (Elveția). Această operațiune va garanta ca cererile din partea terților de a accesa conductele de gaze, să fie prelucrate de către o enitate independentă de Eni SpA.

Decizia va promova o competiție sănătoasă și eventuale scăderi de prețuri în ceea ce privește furnizarea de gaze consumatorilor din Italia. Comisarul pe probleme de concurență Joaquin Almunia, vice-președinte al Comisiei, a afirmat ca accesul la infrastructură reprezintă un element cheie pentru integrarea piețelor de gaze, pentru competiția prețurilor si pentru siguranța distribuției de gaze în Uniunea Europeană.

Cazul Eni SpA este cel mai recent dintr-o serie de măsuri antitrust ale Comisiei Europene la adresa companiilor energetice, inclusiv RWE în Germania, E. ON şi GDF Suez în Franța.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii