Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
 1 comentariu

CRJ. Scrisoare deschisa catre Mircea Geoana si Toni Grebla ref. audieri membri CNI. Lista candidaturi


1 octombrie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Centrul de Resurse Juridice a trimis joi, 30 septembrie 2010, o scrisoare deschisa presedintelui Senatului, Mircea Geoana, si lui Toni Grebla, presedintele Comisiei Juridice, de numiri, disciplina, imunitati si validari a Senatului Romaniei prin care solicita anuntarea publica a datei audierilor noilor membri ai Consiliului National de Integritate iar daca acestea au avut deja loc sa fie prezentata lista senatorilor prezenti si sa fie publicata lista personoalelor desemnate de entitati potrivit Legii nr. 144/2007.

Textul integral al scrisorii:

„In atentia domnului Mircea Geoana, Presedintele Senatului Romaniei
In atentia domnului Toni Grebla, Presedintele Comisiei Juridice, de numiri, disciplina, imunitati si validari a Senatului Romaniei

30.09.2010

Stimati domni,

Centrul de Resurse Juridice va solicita sa anuntati public data audierilor noilor membri ai Consiliului National de Integritate (C.N.I.), iar daca audierile au avut loc va rugam sa prezentati public lista senatorilor prezenti la ședinta si sa publicati lista tuturor persoanelor desemnate de catre entitatile prevazute la art. 35 din Legea nr. 144/2007 cu modificarile si completarile ulterioare.

CRJ va mai solicita sa publicati calendarul si procedura pe care ati urmat-o in vederea desemnarii noilor membri ai C.N.I. (inclusiv data limita pana la care au fost primite scrisorile privind persoanele desemnate de entitatile prevazute la art. 35), avand in vedere ca mandatul actualilor membri ai Consiliului National de Integritate expira in data de 9 octombrie 2010.

Din punctual nostru de vedere, demersurile legate de numirea noilor membri ai C.N.I. sunt caracterizate de intarzieri nejustificate si lipsa de transparenta. Astfel, desi Legea nr. 144/2007 cu modificarile si completarile ulterioare precizeaza la art. 37, alin. 6 ca “intre a 90-a zi si a 30-zi inaintea expirarii mandatului Consiliului, se vor desemna membrii viitorului Consiliu”, Comisia juridica a Senatului nici nu a finalizat audierile. Mai mult, in data de 28 septembrie 2010, Comisia juridica, de numiri, disciplina, imunitati si validari a avut pe ordinea de zi “numirea membrilor in cadrul Consiliului National de Integritate: scrisoarea MAI- ANFP, scrisoarea Grupului parlamentar al PD-L din Senat, scrisoarea Asociatiei Municipiilor din Romania”. Din pacate, aceasta sedinta a fost caracterizata prin lipsa de transparenta nefiind invitati toti candidatii propusi, cum ar fi, de pilda, cei ai societatii civile, iar rezultatele audierilor, daca astfel de audieri au avut loc si daca lucrarile Comisiei au beneficiat de cvorum, nu sunt anuntate public.

Numirea noilor membri in Consiliul National de Integritate reprezinta o prioritate in contextul in care Agentia Nationala de Integritate (A.N.I). nu are nici acum un vicepresedinte, dupa 2 ani de la data la care a a devenit operationala.

Amintim ca asigurarea bunei functionari a A.N.I. este o conditionalitate in cadrul Mecanismului de cooperare si verificare (M.C.V.), agreat de Uniunea Europeana iar ultimul raport al Comisiei Europene, din data de 20.07.2010, recomanda ca masura imediata intarirea rolului Consiliului National de Integritate.

Data fiind lipsa totala de comunicare si coordonare institutionala dintre Senatul Romaniei, C.N.I. si A.N.I. in anul 2009 si 2010, consideram ca se impune ca Senatul Romaniei sa isi exercite competentele legale in monitorizarea indeplinirii de catre C.N.I. si A.N.I. a mandatului incredintat.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa luati legatura cu:
Radu Nicolae, Manager de program, 0720.535.029
Georgiana Iorgulescu, Director Executiv, 0722.505.181″

Senatorul Iulian Urban a dat publicitatii lista candidaturilor depuse pana miercuri, 29 septembrie 2010, termenul pentru depunerea dosarului complet fiind amanat pana astazi, 1 octombrie 2010.

Grupul parlamentar al PD-L
 1. Curt Cynthia Carmen – titular;
 2. Stefanie Adina Ileana – supleant.
Grupul parlamentar al PSD+PC
 1. Simona Maya Teodoroiu – titular;
 2. Opre Ancuta Gianina – supleant.
Grupul parlamentar al PNL
 1. Avramescu Arin Alexandru – titular;
 2. Bourceanu Septimiu – supleant.
Grupul parlamentar al UDMR
 1. Péter Zsuzsánna – titular;
 2. Para Lóránt – supleant.
Grupul minoritatilor nationale din Camera Deputatilor
 1. Tanase Tiberiu – titular;
 2. Letea Crina Mihaela – supleant.
Ministerul Justitiei
 1. Barac Lidia – titular;
 2. Tanasescu Gabriel – supleant.
Ministerul Finantelor Publice
 1. Deaconu Octavian – titular;
 2. Bendas Sabina – supleant.
Asociatia Municipiilor din Romania
 1. Lohan Decebal – titular;
 2. Tugurel Marius Cristian – supleant.
Asociatia Oraşelor din România
 1. Chirita Ionel – titular;
 2. Ghita Sorin Ionel – supleant.
Asociatia Comunelor din Romania
 1. Draghici Emil – titular;
 2. Enescu Elis-Bianca – supleant.
Agentia Naţionala a Functionarilor Publici – (M.A.I.) – reprezentanti functionari publici
 1. Niculescu Marian – titular;
 2. Ghitescu-Cocea Paula.
Agentia Nationala a Functionarilor Publici – (M.A.I.) – reprezentanti inalti functionari publici
 1. Bondi Gyongyike – titular;
 2. Deszi Atilla – supleant.
Organizatiile societatii civile (CENTRAS, PRODEMOCRATIA, TRANSPARENCY INTERNATIONAL)
 1. Codru Vrabie – titular.
Grupul parlamentar al senatorilor independenti
 1. Safta Andreea – titular;
 2. Solga Ion Constantin – supleant.
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii