Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

CE sanctioneaza mai drastic criminalitatea informatica


5 octombrie 2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Cyberlaw, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În baza obiectivelor fixate de către Agenda Digitală pentru Europa, cu precădere cele legate de securitate și încredere, Comisia Europeană a decis amplificarea și întărirea sistemului de apărare european împotriva atacurilor informatice.

Conform unui comunicat al Comisiei, această prioritate va îmbrăca forma a două măsuri: o directivă vizând noile infracțiuni informatice precum și o propunere de regulament consolidat pentru Agenția Europeană pentru Securitatea Rețelelor Informatice și a Datelor (ENISA).

Concret, propunerea Comisiei, presupune extinderea mandatului ENISA până în 2017 corelată cu întărirea autorității acesteia și majorarea treptată a resurselor sale financiare și umane. ENISA va servi ca o interfață între agențiile care se ocupă cu securitatea rețelelor UE și autoritățile publice locale. În ceea ce privește directiva,  aceasta va include posibilitatea ca autorii atacurilor informatice precum și producătorii de malware să facă obiectul urmăririi penale și al unor sancțiuni penale mai severe.

Vicepreședintele Comisiei pentru agenda digitală, doamna Neelie Kroes, a declarat: „Prin modernizarea Agenției Europene pentru Securitatea Rețelelor Informatice și a Datelor se va obține o nouă expertiză și se va promova schimbul de bune practici în Europa. Instituțiile UE și guvernele noastre trebuie să colaboreze tot mai strâns pentru a ne ajuta să înțelegem natura și amploarea noilor amenințări informatice.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro