Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Cat de bine aplica statele membre dreptul european?


2 octombrie 2010 | Laurentiu PETRE
Secţiuni: Content, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

La data de 1 octombrie 2010, CE a publicat al 27-lea raportul anual pentru 2009 în ceea ce privește monitorizarea aplicării dreptului UE. În analiza sa, acesta se concentrează pe problemele legate de transpunerea, de gestionarea și de aplicarea dreptului UE.

După cum se arată în raport, deși a înregistrat progrese, transpunerea tardivă continuă să reprezinte o problemă sistemică și generalizată, care afectează cetățenii și întreprinderile din UE.  Astfel, în ciuda faptului că numărul de cazuri de încalcare a dreptului UE bazate pe plângeri la CEJ a scăzut cu 15% în comparație cu anul trecut, transpunerea tardivă a directivelor afectează uniformitatea aplicării dreptului UE.

De asemenea, trebuie acordată mai multă atenție măsurilor de punere în aplicare a directivelor în cadrul elaborării noii legislații. De fiecare dată când un instrument legislativ al UE conține măsuri de punere în aplicare, precum dreptul la exercitarea unei căi de atac împotriva unor decizii, Comisia va depune eforturi în vederea garantării folosirii depline a acestor măsuri, concentrându-se pe transpunerea și aplicarea corectă a acestora.

Statistici recente privind transpunerea dreptului UE în statele membre

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro