Debut de an universitar la Universitatea Romano-Americana


4 octombrie 2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: ANUNTURI
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Vineri, 1 octombrie 2010 (ora 14.00), Aula Universitatii Romano-Americane din Bucuresti a fost neincapatoare pentru tinerii, mai noi si mai vechi cursanti, care au dorit sa marcheze debutul celui de al XX-lea an de existenta a acestei institutii de invatamant superior.

La festivitatea de deschidere a anulului academic 2010-2011, alaturi de cei peste 500 de studenti, cadre didactice si personalitati ale lumii academice si culturale reunite in Aula, s-au aflat rectorul Universitatii Romano-Americane, prof. univ. dr. Ovidiu Folcut,  prof. dr. Ronald Carrier, presedintele emerit al Universitatii James Madison, Excelenta Sa Natsuo Amemya, Ambasadorul Japoniei la Bucuresti,  Michael Ussery, presedinte al Consiliului Universitatilor Americane de peste hotare, Ion Iliescu, fostul presedinte al Romaniei, Gilda Lazar, Director Corporate Affairs, JTI,  Stefania Pop, CEO Junior Achievement Romania.

Optand pentru o pledoarie pentru calitate si excelenta, prin discursul sau, Rectorul Universitatii Romano-Americane, prof. univ. dr. Ovidiu Folcut a adresat studentilor un indemn pentru asimilarea principiilor competentei si a perseverentei.

“Universitatea astazi trebuie sa asimileze conceptul de calitate (….) si rolul de a educa nu doar de a instrui”, a precizat domnia sa, continuand prin a remarca faptul ca “o diploma nu mai garanteaza angajarea” atat la nivel individual cat si organizational impunandu-se asumarea responsabilitatii  si a principiilor calitatii si eficientei in procesul de invatamant.

La randul sau, prof. Ronald Carrier, presedinte emerit al Universitatii James Madison din SUA,  a tinut studentilor o lectie despre cheia succesului, indemnandu-i sa promoveze cinstea, onoarea si perseverenta in tot ceea ce fac.

Prezenta la festivitati, Gilda Lazar, cunoscut jurnalist, in prezent Director Corporate Affair JTI, a tinut sa transmita un mesaj ferm celor prezenti privitor la importanta pe care o are implicarea si dorinta de a fi cel mai bun in succesul profesional al fiecaruia. Lazar apreciaza ca efortul companiilor de  a-si instrui angajatii in vederea obtinerii unor performante ridicate este inutil daca din partea acestora nu exista interes, implicare . In acest sens, reprezentanta JTI le-a recomandat studentilor sa aiba “mintea deschisa”, sa puna pasiune in tot ce fac si sa-si doreasca sa fie cei mai buni.

Pentru Universitatea Romano-Americana, infiintata in anul 1991 la initiativa regretatului presedinte fondator prof. univ. dr. Ion Smedescu, anul acesta au optat aproximativ 3000 de studenti la programele de licenta si masterat.

2010 este an de referinta in istoria Universitatii, prin finalizarea procesului de acreditare institutionala, in urma caruia Universitatea a primit cel mai inalt calificativ  – “Grad de incredere ridicat”.

Referindu-se la prioritatile anului universitar 2010-2011, rectorul Ovidiu Folcut a mentionat ca se are in vedere infiintarea unor  programe cu predare exclusiva in limba engleza, dezvoltarea programelor de mobilitati studentesti si de cadre didactice, precum si infiintarea unei scoli doctorale.

Ion Iliescu s-a intors, in timp, la prima zi de student. Fostul Presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, prezent la festivitate, s-a adresat studentilor evocand experienta debutului studentiei sale. Domnia sa si-a amintit prima zi de student cand, intrand alaturi de colegii sai in Amfiteatrul Facultatii de Electrotehnica, a luat contact cu primul sau profesor , cel care, urandu-le “bobocilor” mult succes, si-a sustinut primul curs. “Cel mai greu curs din anul I de studiu la Facultatea de Electrotehnica”, a precizat Ion Iliescu.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro