Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Ovidiu Putura in dialog cu Alina Matei, despre candidatura si reprezentare
04.10.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Alina Matei: Candidati pentru functia de membru CSM. De ce?

Ovidiu Putura: Candidez pentru a realiza obiectivele realiste si concrete pe care le-am propus colegilor mei. Totodata consider ca dupa 12 ani de munca in instanta si aproape 3 ani de munca in minister am experienta necesara functiei de membru in CSM si sunt reprezentativ pentru colegii mei. Imbinarea celor doua experiente nu poate fi decat benefica pentru viitoarea activitate din CSM.

Alina Matei: In prezent sunteti detasat la Ministerul Justitiei, director al Directiei Contencios. Unii dintre colegi au constestat candidatura dumneavoastra in vreme ce altii v-au votat. Care este pozitia dumneavoastra?

Ovidiu Putura: In legatura cu contestatia precizez ca raspunsul este implicit deoarece daca apreciam ca nu am dreptul sa candidez nu mi-as fi depus candidatura. Situatia trebuie insa vazuta din doua puncte de vedere. Primul este cel juridic care l-am exprimat deja pe blogul meu personal la care trebuie sa adaug ca intre timp comitetul electoral local a respins deja contestatia.  Cel de-al doilea punct de vedere este cel al „dreptului” de a contesta, pentru ca  prin acesta contestatie in fapt nu sunt contestat eu, ci colegii nostri (judecatori) care au validat candidatura, cei care au respins contestatia (judecatori) si cei care apoi m-au votat in primul tur ca si candidat (tot judecatori). Ori de aici se naste intrebarea, cum poate cineva sa-si reprezinte colegii daca nu are incredere in sistemul din care face parte si nu are incredere in colegii lui?

Nu mai pun in discutie faptul ca alti colegi judecatori de la o alta curte de apel intr-o situatie similara s-au pronuntat in acelasi sens.

Alina Matei: Intrati in competitie cu alti 8 judecatori si nu va fi ales decat unul. Cum va apreciati sansele?

Ovidiu Putura: Sansele candidatilor sunt egale si sunt de 1 la 9. Dupa ce se vor analiza toate proiectele, dar si candidatii, vor aparea diferentieri. Desigur ca experienta imbinata intre munca la instanta si munca la MJ constituie un avantaj in favoarea mea.

Alina Matei: Unul din obiectivele propuse in platforma program pe care o sustineti este recompensarea justa a activitatilor profesionale prin “infiintarea unor recompense suplimentare pentru toti cei care vor depune eforturi deosebite si vor dovedi valoare in activitate dar si devotament”. Mai exact, la ce v-ati gandit? In opinia dumneavoastra, cat ar trebui sa castige un judecator cu grad de tribunal?

Ovidiu Putura: Prin acest obiectiv nu m-am referit la salariu ci la alte tipuri de recompense. De exemplu, cind unul/una dintre judecatori este in concediu de crestere copil ceilalti colegi preiau toate activitatile acestuia/acesteia fara sa fie recompensati in vreun fel. Propunerea mea este ca  valoarea salariu colegului in concediu sa fie impartita intre cei care preiau activitatile. La astfel de situatii m-am referit. Daca doriti pot sa va mai dau si alte exemple.

In ce priveste salariu eu sustin revenirea la salariul din luna iunie 2010, nu doar pentru un judecator de tribunal, ci pentru judecatorii de toate gradele.

Alina Matei: Cum veti reusi sa duceti la indeplinire obiectivele din platfoma program? Fiecare membru are propriul sau proiect.

Ovidiu Putura: Obiectivele propuse de mine sunt realiste, concrete si, din discutiile cu multi colegi de tribunale sunt si importante pentru ei si le doresc. Nu mie imi va fi greu sa-i conving pe ceilalti membri sa la sustinem si sa le implimentam, ci lor le va fi greu sa explice de ce nu le vor sustine.

Intrebarea dumneavostra are insa si un talc la care v-as raspunde in acelasi mod. Nu fiecare candidat are un proiect propriu. Dumneavostra insa cunoasteti legea si de aceea ati formulat aceasta intrebare corecta. Dupa cum se stie altii insa candideaza  fara a avea un proiect propriu.

Alina Matei: Ce mesaj doriti sa transmiteti colegilor judecatori pentru a va vota?

Ovidiu Putura: Multumesc colegilor care m-au votat in primul tur  si astfel m-au validat ca fiind candidatul judecatorilor de tribunal din raza Curtii de Apel Cluj si mi-au dat sansa de a oferi platforma mea program tuturor colegilor judecatori. Eu sunt mandru ca sunt candidatul lor si cred eu ca si ei pot sa fie mandri cu mine. Acum sunt candidatul judecatorilor din raza unei curti de apel, iar dupa alegeri voi fi reprezentatul tuturor judecatorilor de tribunal din tara. Prin alegerea mea obiectivele mele vor fi validate si, pentru ca sunt simple, clare si realiste, vor fi sustinute de toti colegii si in scurt timp vor fi puse in practica. Nu trebuie sa asteptam pe nimeni sa ne rezolve problemele, noi suntem cei care trebuie si putem sa le rezolvam.

Imi doresc ca votarea  sa se faca  in urma unei analize a proiectelor si a candidatilor (omul, experienta, caracterul), iar castigator sa fie cel mai reprezentativ candidat.

Alina Matei: Va multumesc.

Ovidiu Putura: Si eu va multumesc.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.