Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Procedura de plata a titlurilor executorii cu privire la drepturi salariale pentru unele categorii de bugetari
05.10.2010 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABA

Secţiuni: Dreptul muncii, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 669 din data de 30 septembrie 2010 a fost publicat Ordinul secretarului general al Guvernului nr. 530/2010 privind stabilirea procedurii de efectuare a platii titlurilor executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din cadrul Secretariatului General al Guvernului si al structurilor, organelor de specialitate ale administratiei publice centrale si institutiilor publice finantate prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Potrivit actului normativ, drepturile de natura salariala stabilite in favoarea personalului din cadrul Secretariatului General al Guvernului si al structurilor, organelor de specialitate ale administratiei publice centrale si institutiilor publice finantate prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, prevazute prin hotarari judecatoresti devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2009, nu includ sumele ce reprezinta cheltuieli de judecata, despagubiri, taxe judiciare si altele asemenea.

Plata sumelor de natura celor mentionate mai sus, devenite executorii pana la 31 decembrie 2009, se realizeaza potrivit prevederillor Ordonantei de urgenta a Guvernuui nr. 79/2009, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel:
– in anul 2012 se plateste 34% din valoarea titlului executoriu;
– in anul 2013 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu;
– in anul 2014 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu.
Aceste sume se actualizeaza cu indicele preturilor de consum comunicat de Institutul National de Statistica.

Actul normativ mai prevede ca fondurile publice necesare pentru plata sumelor aferente transelor vor fi alocate de la bugetul de stat pentru anii 2012, 2013 si 2014 si vor fi cuprinse in bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Plata sumelor reprezentand drepturi salariale prevazute in titluri executorii se efectueaza pe baza de state nominale, altele decat cele pentru plata salariilor, si nu se cumuleaza cu drepturile salariale din luna platii.

Pentru Juridice.ro, Corina CIOROABA, www.codulmuncii.ro

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti