Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Cresterea economica nu se poate realiza fara o populatie sanatoasa


5 octombrie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

In perioda 4-5 octombrie 2010, are loc la New York, cea de a treia conferinta privind contributiile voluntare in vederea reconstituirii Fondului global de lupta impotriva SIDA, tuberculozei si malariei (GFATM).

Potrivit unui comunicat al CE, acesta conferinta se desfasoara dupa doua saptamani de la reuniunea plenara la nivel inalt a ONU privind obiectivele de dezvoltare ale mileniului (ODM), in care GFATM a solicitat reconstituirea resurselor pentru perioada 2011-2013.

In cadrul conferintei de la New York, Andris Piebalgs, comisarul european pentru dezvoltare, va face cunoscut angajamentul CE de a-si majora contributia financiara la Fondul global cu 10% pentru urmatorii ani.  In prezent, Comisia contribuie cu 100 de milioane de euro pe an, fapt ce o situeaza pe locul cinci intre donorii importanti ai fondului (dupa SUA, Franta, Italia si Japonia).

Inainte de inceperea conferintei, Andris Piebalgs a declarat: „la lucrarile sumitului ONU privind ODM-urile, statele lumii s-au angajat sa faca din «obiectivele» de dezvoltare ale mileniului o «realitate». Astazi avem ocazia sa materializam angajamentele noastre in actiuni. Obtinerea unei rate mai inalte de crestere economica incluziva in tarile in curs de dezvoltare in vederea atingerii ODM-urilor nu se poate realiza fara o populatie sanatoasa. UE va continua sa sprijine Fondul global in lupta impotriva acestor maladii mortale.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri