Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
 1 comentariu

Emil Boc: „in 2011 vom incepe demersul pentru a asigura Inaltei Curti un sediu aferent importantei pe care o are”


6 octombrie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Premierul Emil Boc a declarat marti, 4 octombrie 2010, dupa intalnirea avuta la sediul Consiliului Superior al Magistraturii: „Am avut o intalnire de lucru eficienta si functionala cu reprezentantii Consiliului Superior al Magistraturii si ai Asociatiei Magistratilor.

Am abordat urmatoarele chestiuni: in primul rand, am salutat faptul ca exista, in acest moment, un acord al puterii judecatoresti cu privire la legea care vizeaza reforma sistemului judiciar. Si ma refer in concret, aici, la legea care va intra astazi in dezbaterea comisiei juridice din Camera Deputatilor, asa numita „Lege a micii reforme”, o lege cu beneficii importante pentru ceea ce inseamna sistemul judecatoresc din Romania, cu beneficii pentru justitiabili, pentru cetateni – din perspectiva scurtarii duratei proceselor, a economiilor de resurse financiare, dar si din perspectiva functionalitatii puterii judecatoresti, in sensul degrevarii rolului instantelor, aceasta lege fiind un prim pas pe linia degrevarii rolului instantelor judecatoresti, adica de a avea mai putine cauze de judecata, repet, fara ca prin aceasta sa rezolvam problema, rolul instantelor ramanand, in multe sectoare, aglomerat, dar aceasta lege reprezentand un prim pas.

In al doilea rand, am discutat despre necesitatea unui nou sediu pentru Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar in 2011 vom incepe acest demers pentru a asigura Inaltei Curti un sediu aferent importantei pe care o are si datorita aglomerarii, din nefericire, de care are parte astazi.

In al treilea rand, am discutat de aspectele legate de mecanismul de cooperare si verificare pe Justitie astfel incat calendarul stabilit sa fie respectat si implementat, pentru ca Romania sa poata ajunge la eliminarea acestui Mecanism de cooperare si verificare pe Justitie, fiecare cu atributiile pe care le are – Ministerul Justitiei, Guvern, Consiliul Superior al Magistraturii – astfel incat, cat mai repede cu putinta, ele sa fie realizate; in paralel, Parlamentul sa adopte legislatia aferenta.

De asemenea, am luat act de solicitarile cu privire la Legea salarizarii unitare, solicitari care trebuie tratate si abordate in contextul noii legi care va fi adoptata de catre Parlamentul Romaniei.”

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii