Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Cyberlaw, Flux informații

Seful Microsoft despre Stuxnet si efectul asupra dezvoltarii economice

7 octombrie 2010 | JURIDICE.ro

Steve Ballmer, CEO al Microsoft, a declarat in cadrul conferintei „Seizing the Opportunity of the Cloud: the Next Wave of Business Growth” desfasurata marti, 5 octombrie 2010, la London School of Economics and Political Science, ca o armonizare a legislatiei si a procedurilor statelor in ceea ce priveste impactul social al IT-ului ar putea duce la o crestere a dezvoltarii economice.

Steve Ballmer a declarat: ”Daca putem face o armonizare intre Europa, SUA si China, am putea obtine cel putin un model care sa permita inovatia.”

Pe de alta parte, aparitia noilor malware sofisticate precum Stuxnet ar putea afecta dezvoltarea cloud computing-ului si in consecinta a dezvoltarii economice.

Ballmer a continuat spunand: „Avem nevoie de abordari legale, avem nevoie de condamnari, avem nevoie de educatie pentru a ne asigura protectia, indiferent daca este vorba bunuri personale, bunuri corporate sau bunuri nationale.”

Stuxnet este un troian ce are ca tinta echipamentul de supraveghere si control bazat pe Windows, produs de Siemens, echipament ce functioneaza cu o minima interventie umana. Stuxnet poate prelua controlul asupra sistemului si cauza o functionare defectuoasa (Irak a confirmat ca Stuxnet a infectat sisteme ce controlau reactorul sau nuclear comercial, fara a preciza daca a fost afectat reactorul).

>> Trascriptul discursului lui Steve Ballmer

Citeşte mai mult:
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică