« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Procedura de autorizare a unitatilor protejate
07.10.2010 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 676 din data de 5 octombrie  2010 a fost publicat Ordinul ministrului muncii, familiei si protectiei sociale nr. 1372/2010 privind aprobarea Procedurii de autorizare a unitatilor protejate.

Ordinul aproba o noua procedura de autorizare a unitatilor protejate, abrogand Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap  nr. 60/2007 privind aprobarea Procedurii de autorizare a unitatilor protejate.

Procedura stabileste modalitatea si conditiile de autorizare a unitatilor protejate, pe baza autorizatiei eliberate in conditiile Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Potrivit dispozitiilor Legii nr. 448/2006, unitatile protejate autorizate beneficiaza de scutire de plata taxelor de autorizare la infiintare si de reautorizare, scutire de plata a impozitului pe profit, cu conditia ca cel putin 75% din fondul obtinut prin scutire sa fie reinvestit, alte drepturi acordate de autoritatile administratiei publice locale finantate din fondurile proprii.

Noua procedura mentioneaza ca autorizatia este eliberata de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMPS,), prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale, la propunerea Directiei generale pentru protectia persoanelor cu handicap (DGPPH).

In veche reglementare, autorizatia era eliberata de Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap, institutie desfiintata prin preluarea atributiilor acesteia de catre Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, conform OUG nr. 68/2010.

Pot fi autorizate ca unitati protejate:
operatorii economici cu personalitate juridica, indiferent de forma de proprietate si organizare, care au cel putin 30% din numarul total de angajati persoane cu handicap incadrate cu contract individual de munca;
– sectii, ateliere sau alte structuri din cadrul operatorilor economici, institutiilor publice sau din cadrul organizatiilor neguvernamentale, care au gestiune proprie si cel putin 30% din numarul total de angajati persoane cu handicap incadrate si salarizate;
– persoana fizica cu handicap autorizata potrivit legii sa desfasoare activitati economice independente, inclusiv asociatia familiala care are in componenta o persoana cu handicap. Fac parte din aceasta categorie si persoanele fizice cu handicap autorizate in baza unor legi speciale, care isi desfasoara activitatea atat individual, cat si in una dintre formele de organizare ale profesiei.

Procedura cuprinde mentiuni detaliate cu privire la conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca entitatile in vederea autorizarii, documentele pe care trebuie sa le cuprinda dosarul de autorizare, analiza dosarului de catre DGPPH, eliberarea autorizatiei, raportul de activitate pe care unitatea trebuie sa-l prezinte anual MMPS, situatiile in care se poate face suspendarea sau retragerea autorizatiei etc.

Autorizatiile eliberate pana la data intrarii în vigoare a noului ordin raman valabile, cu conditia ca unitatile protejate sa-si completeze dosarul cu documentele mentionate in procedura.

Cuvinte cheie: , ,
Secţiuni: Lege 9 | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD