Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii

Despre studenti si studentie – Bursele Bostina
08.10.2010 | JURIDICE.ro, Ovidiu CONSTANTINESCU

JURIDICE - In Law We Trust

Nu pot sa spun cat de mult ma bucur ca a venit din nou momentul “Burselor Bostina”. .. in primul rand, pentru ca e a V-a editie, pentru ca, in ciuda tuturor scepticilor, a tuturor vicisitudinilor economice , a tuturor impedimentelor de oricare natura, am reusit sa ne tinem de promisiunea pe care am facut-o vizavi de contributia noastra – cat de mica – la indreptarea studentilor facultatilor de drept din centrele universitare traditionale catre avocatura de business.

In al doilea rand, ma bucura sa vad ca, de la o editie la alta, numarul celor intrati in concurs a crescut constant, atat la Bucuresti cat si la Iasi sau la Cluj. Nu mai spun de valoarea lucrarilor inscrise si a prezentarilor – unele dintre ele exceptionale, atat prin cunostintele etalate dar mai ales prin felul creativ al argumentarilor…  asa ca ii invit pe cei care plang pe mormintele deschise ale invatamantului romanesc sa vina sa asiste la prezentari… si mai vorbim dupa aceea. (Se poate argumenta, desigur, ca invatamantul superior a devenit – poate – invatamant de masa, ca s-a degradat, dar, daca aplici corectiile necesare si incerci sa le traduci in parametrii numerici ai anilor ’80, vezi ca distributia in “curba lui Gauss”  a elitelor este clar imbunatatita).

In al treilea rand, ma bucur pentru ca imi reda mie, personal, bucuria de a fi inca o data in salile “de la drept” (am terminat filosofia la Bucuresti acum ani buni, pe vremea cand studentii de la drept incapeau doar la etajul unu, iar filosofia, lejer la “doi”), sa retraiesc acea fervoare, acel neastampar juvenil pe care nu poti sa-l ai decat la 20 de ani si decat pe culoarele facultatii. E tonic, te incarca de energie…

Bursele Bostina sunt burse de merit si se acorda studentilor la drept din anul IV al Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi si Babes-Boylai din Cluj si din anii III si IV ai Universitatii din Bucuresti. Bursele, in valoare de 200 de EURO lunar, vor fi acordate pe perioada anului de invatamant universitar (octombrie – iunie) in care beneficiarul este implicat in activitatile academice. Bursele se acorda castigatorilor unor sesiuni de comunicari stiintifice pe teme de drept comercial, ca parte a programului nostru de CSR, care porneste de la principiul ca tinerii studenti trebuie sa fie incurajati si sprijiniti sa caute excelenta in profesia pe care si-au ales-o si dincolo de notele din catalog.

Pentru toti cei interesati, Bursele Bostina sunt “acte de liberalitate” si nu o forma mascata de a face recrutari sau – asa cum mai cred unii – forme de a-i “lega de glie” pe bietii castigatori. Cine vrea sa vina dupa aceea la noi pentru practica (anul III) sau pentru a deveni avocati colaboratori stagiari, sunt liberi sa o faca, la fel cum sunt liberi sa nu… De asemenea, incercam o bucurie ascunsa si sincera in cazul in care le vedem numele printre colaboratorii marilor case de avocatura stiind – sigur – ca mentiunea ca s-au numarat printre beneficiarii Burselor Bustina a adaugat ceva greutate si credibilitate CV-urilor lor.
Lansarea oficiala a burselor si anuntarea temelor pentru acest an va avea loc astfel: la Iasi – 11 Octombrie, la Cluj – 12 Octombrie, la Bucuresti – 14 octombrie. Detaliile exacte pot fi gasite pe site-ul nostru.

Ovidiu CONSTANTINESCU
PR Manager Bostina si Asociatii

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.