Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Tuca Zbarcea & Asociatii, in Grupul de Lucru pentru eficientizarea cadrului legal si procedural al pietei de capital romanesti
08.10.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Tuca Zbarcea & Asociatii s-a alaturat pro bono initiativei unor importanti jucatori de pe piata serviciilor de investitii financiare din Romania in vederea optimizarii si dezvoltarii cadrului legislativ din domeniul pietei de capital.

Societatea de avocati Tuca Zbarcea & Asociatii, prin intermediul echipei de piete de capital, va lua parte la Grupul de Lucru constituit din banci/firme de investitii si case de avocatura de top.

Principalul obiectiv al Grupului de Lucru este sa avanseze institutiilor abilitate propunerii de modificari ale legilor, regulamentelor si procedurilor existente in vederea optimizarii cadrului juridic actual, alinierii acestuia standardelor si practicilor internationale din domeniu si, implicit, a cresterii interesului investitional – ca sursa a cresterii economice prin diversificarea surselor de finantare, atat pentru statul roman, cat si pentru companiile locale.

Echipa firmei va fi formata in principal din Stefan Damian, Deputy Managing Partner si Silvana Ivan, Managing Associate.

„Suntem bucurosi ca s-a luat initiativa constituirii unui asemenea grup de lucru si ca raspunsul din partea unor importanti jucatori a fost unul atat de prompt. Beneficiind de o experienta semnificativa in domeniul pietelor de capital, am resimtit stringent nevoia unei imbunatatiri a cadrului legislativ si totodata suntem constienti ca pe pietele internationale sunt utilizate de mult timp numeroase mecanisme si instrumente pentru care in Romania inca nu exista cadrul necesar”, ne-a declarat Silvana Ivan, Managing Associate al Tuca Zbarcea & Asociatii.

In materie de piete de capital, Tuca Zbarcea & Asociatii ofera servicii de asistenta juridica privind aspectele legislative (cerintele legale si procedurile aplicabile admiterii pe piata de capital), constituirea si functionarea societatilor listate, a firmelor de investitii, SAI-urilor si altor jucatori importanti din piata, precum si cu privire la operatiuni diverse pe piata de capital, inclusiv oferte publice, admiteri la tranzactionare etc. Echipa firmei a gestionat proiecte de anvergura in Romania, precum prima listare a unei companii internationale la categoria International de pe Bursa de Valori Bucuresti.

„Cu toate ca efectele crizei economice si financiare au condus la o diminuare semnificativa a lichiditatii pe piata de capital, proiectele anuntate de autoritatile locale ar putea contribui la revigorarea pietei in perioada imediat urmatoare. Pentru aceasta este insa nevoie si de un cadru legislativ adecvat, astfel ca initiativa lansata de Raiffeisen Capital & Investment este una de bun augur pentru dezvoltarea acestui segment si atragerea de noi investitori”, a adaugat Stefan Damian, Deputy Managing Partner al Tuca Zbarcea & Asociatii si coordonator al departamentului de piete de capital.

Despre Tuca Zbarcea & Asociatii:

Cu o echipa formata din 80 de avocati in cadrul biroului din Bucuresti, Tuca Zbarcea & Asociatii este singura firma de avocatura independenta din Romania cu prezenta in Spania.

De asemenea, societatea detine un sediu secundar in Cluj-Napoca, care functioneaza in asociere cu Nistorescu, Somlea & Asociatii, precum si o retea de parteneriate in principalele orase ale Romaniei.

In luna septembrie 2010, Tuca Zbarcea & Asociatii a anuntat formalizarea unei relatii de cooperare strategica cu firma de avocatura Turcan & Turcan, liderul pietei de avocatura de business din Chisinau, Republica Moldova.

Tuca Zbarcea & Asociatii ofera asistenta juridica in toate domeniile dreptului, fiind recomandata de prestigioase directoare internationale de specialitate pentru serviciile in domenii precum drept societar si comercial, fuziuni, achizitii / privatizari, litigii si arbitraje internationale, energie si resurse naturale, drept financiar-bancar etc.

Cu venituri de 22,7 milioane de Euro in 2009, in crestere de la 18,6 milioane de Euro in 2008, Tuca Zbarcea & Asociatii a inregistrat cele mai bune performante financiare din Romania, potrivit unor clasamente realizate de diverse publicatii locale si internationale.

Tuca Zbarcea & Asociatii a primit numeroase recunoasteri si distinctii pe plan local si international, fiind castigatoarea premiului „Firma de Avocatura a Anului” in ultimii patru ani si desemnata „Cea mai inovatoare casa de avocatura din Europa Continentala” in 2009 de catre Financial Times. De asemenea, firmei i-a fost acordata cea mai importanta distinctie a directorului international de specialitate Chambers Europe – premiul „Firma de Avocatura a Anului” (Chambers Europe Awards for Excellence 2010), pentru performantele inregistrate in anul 2009, proiectele semnificative gestionate, evolutia strategica impresionanta si excelenta in relatia cu clientii. Recent, Tuca Zbarcea & Asociatii a castigat premiul „Firma de Avocatura a Anului pentru Europa de Est si Balcani” in cadrul ceremoniei anuale The Lawyer European Awards 2010.

Portofoliul Tuca Zbarcea & Asociatii include numeroase companii nationale si multi-nationale, importante institutii financiare, precum si autoritati publice si institutii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienti se numara: Erste Bank / Banca Comerciala Romana (BCR), OMV Petrom, CEZ, Rompetrol, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Orkla Foods, Colgate Palmolive, GED Capital Development, Cadbury, Bursa de Valori Bucuresti, BRD-Groupe Société Générale, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania, ING Real Estate etc.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti