Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Editura C.H. Beck anunta aparitia lucrarii Buletinul jurisprudentei. Culegere de decizii pe anul 2009


12 octombrie 2010 | Loredana PELMUSI

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Editura C.H. Beck are plăcerea de a vă anunţa apariţia lucrării Buletinul jurisprudenţei. Culegere de decizii pe anul 2009.

Buletinul jurisprudenţei. Culegere de decizii pe anul 2009

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

nullCulegerea reuneşte decizii ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din anul 2009, structurate pe următoarele domenii de drept: drept civil, dreptul proprietăţii intelectuale, drept procesual civil, drept comercial, drept administrativ, drept financiar şi fiscal, dreptul funcţiei publice, drept vamal, drept penal şi drept procesual penal.Accesul cititorului la informaţia dorită este facilitat printr-un index alfabetic (pentru fiecare materie în parte), precum şi printr-un index cronologic al deciziilor. De asemenea, lucrarea cuprinde note referitoare la legislaţia avută în vedere de instanţa supremă la momentul pronunţării deciziilor, cu eventuale precizări legate de modificările aduse actelor normative până în prezent.

Alte apariţii editoriale ale Editurii C.H. Beck:

Investitorul inteligent

Manual complet de investiţii în acţiuni subevaluate

Benjamin Graham

nullDe departe, cea mai bună carte scrisă vreodată despre investiţii.

Warren E. Buffett

Cel mai mare consultant de investiţii al secolului al XX-lea, Benjamin Graham a îndrumat şi a inspirat oameni de pretutindeni. Concepţia lui Graham cu privire la „investiţiile bazate pe valoare” – care-i apără pe investitori de erorile grave şi îi obişnuieşte să elaboreze strategii pe termen lung – a făcut din „Investitorul inteligent” biblia pieţei bursiere încă de la prima ei apariţie, în 1949.
De-a lungul anilor, evoluţia pieţei a dovedit temeinicia strategiilor recomandate de Graham. Păstrând textul originar al lui Graham, ediţia de faţă include un comentariu actualizat aparţinând lui Jason Zweig, cunoscut jurnalist specializat în pieţe de capital, a cărui perspectivă ţine seama de realităţile pieţei actuale, trasează o paralelă între exemplele date de Graham şi ştirile senzaţionale referitoare la piaţa financiară actuală şi îi ajută pe cititori să înţeleagă mai bine modul în care trebuie aplicate principiile lui Graham.
Vitală şi indispensabilă, această ediţie a „Investitorului inteligent” este cea mai importantă carte pe care o veţi citi vreodată cu privire la modul în care vă puteţi atinge obiectivele financiare.

Drept penal. Partea specială. Ediţia 2

Gheorge Ivan

nullConţine referiri la Noul Cod penal.

Lucrarea pe care o propunem analizează incriminările din Partea specială a Codului penal, având la bază nu numai o cercetare ştiinţifică a acestora, dar şi vasta experienţă a autorului ca practician al dreptului penal.
Pentru a veni în sprijinul absolvenţilor facultăţilor de drept care doresc să urmeze cariera de magistrat, autorul a avut în vedere şi tematica concursului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, la disciplina Drept penal. Partea specială, analizând detaliat fiecare infracţiune şi prezentând numeroase exemple din practica judiciară, chestiuni controversate în materie şi opinii de o valoare incontestabilă.
Un element de noutate faţă de ediţia anterioară îl reprezintă referirile la noul Cod penal (Legea nr. 286/2009). Acestea au fost inserate, de regulă, la finalul analizei fiecărei infracţiuni din actualul Cod penal. Autorul a făcut o scurtă analiză comparativă între dispoziţiile noului Cod penal şi cele ale Codului penal în vigoare − o prezentare sistematică a deosebirilor şi asemănărilor respective − , pentru a veni în ajutorul practicienilor care se vor confrunta, după intrarea în vigoare a noii legislaţii penale, cu rezolvarea diverselor situaţii tranzitorii pe care, inevitabil, le va crea aceasta. Este firesc ca un prim pas în studierea aprofundată a noului Cod penal, în vederea înlesnirii înţelegerii noilor dispoziţii, să-l constituie o cercetare comparativă cu actuala legislaţie.

Vă urăm lectură plăcută!

Loredana Pelmuşi, Editura C.H. Beck

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii