Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Regulamentul privind atestarea auditorilor energetici pentru cladiri


12.10.2010 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 683 din data de 8 octombrie  2010 a fost publicat Ordinul ministrului dezvoltarii regionale si turismului nr. 2237/2010 pentru aprobarea reglementarii tehnice „Regulament privind atestarea auditorilor energetici pentru cladiri”.

Regulamentul privind atestarea auditorilor energetici pentru cladiri stabileste cadrul legal pentru atestarea tehnico-profesionala a specialistilor – persoane fizice – cu activitate in constructii, ca auditor energetic pentru cladiri.

Specialisti pot fi cetateni romani, precum si cetateni ai altui stat membru al Uniunii Europene ori al Spatiului Economic European care indeplinesc cerintele prevazute in regulament si care doresc sa acceada la profesia reglementata de auditor energetic pentru cladiri si sa o exercite in Romania in mod independent ori ca angajati ai unor persoane juridice.

Regulamentul se aplica si specialistilor cetateni ai altui stat membru al Uniunii Europene ori al Spatiului Economic European care sunt titularii unor titluri de calificare obtinute pe teritoriul unui stat tert, daca acestia au o experienta profesionala de 3 ani in profesia reglementata de auditor energetic pentru cladiri pe teritoriul statului membru unde au obtinut recunoasterea calificarii profesionale si doresc sa o exercite in Romania.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului este autoritatea care organizeaza si asigura functionarea sistemului de atestare tehnico-profesionala a specialistilor – persoane fizice – cu activitate in constructii ca auditor energetic pentru cladiri.

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Constructii, Urbanism si Dezvoltare Teritoriala Durabila „URBAN-INCERC” din coordonarea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului asigura functionarea secretariatului tehnic al comisiilor de atestare a auditorilor energetici pentru cladiri.

Regulamentul cuprinde, in detaliu, precizari referitoare la:
–  gradele profesionale, competentele si cerintele pe care trebuie sa le indeplineasca auditorii energetici;
– documentele necesare inscrierii la examenul de atestare;
– componenta si atributiile comisiei de evaluare;
– procedura de atestare: inregistrarea cererilor si verificarea documentelor, planificarea si organizarea examenelor de atestare, examinarea candidatilor, comunicarea rezultatelor si emiterea documentelor de atestare, contestatii;
– prelungirea valabilitatii dreptului de practica al auditorului energetic pentru cladiri.

Noul regulament intra in vigoare in 5 zile de la data publicarii.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti