Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Curtea de Apel Brasov. Judecatori romani si moldoveni despre problemele comune ale Justitiei
12.10.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Comunicat Curtea de Apel Brasov: „In perioada 1-3 octombrie s-a desfasurat la Brasov seminarul organizat de ONG Freedom House Romania in colaborare cu Uniunea Nationala a Juristilor din Romania si Curtea de Apel Brasov, finantat de Programul de Dezvoltare al Natiunilor Unite, avand ca scop asistenta acordata sistemului judiciar din Republica Moldova, pentru reforma in vederea armonizarii cu standardele UE in materia justitiei.

Din Republica Moldova au participat 8 judecatori de la mai multe curti de apel si judecatorii, iar din Romania, judecatori de la judecatorii, tribunale si curti de apel din Brasov, Tg. Mures, Oradea si Tribunalul Vrancea, moderatori fiind jurnalistul Dan Tapalaga si d-na Cristina Guseth (din partea Freedom House).

Seminarul a fost centrat pe teme privind alegerile pentru Consiliul Superior al Magistraturii, asemanari si deosebiri intre Romania si Republica Moldova, pre- si post-aderare, civismul judiciar si independenta justitiei, transparenta sistemului judiciar, publicarea hotararilor judecatoresti, criterii pentru individualizarea pedepselor, corelarea justitiei penale cu sistemul de executare a pedepselor.

In cadrul seminarului au fost prezentate noi si importante aparitii din literatura juridica, lucrari elaborate de d-nele judecator Francesca Vasile si Lavinia Lefterache (Fise de individualizare a pedepsei) si Cristi Danilet (Coruptia si anticoruptia in sistemul judiciar).

In saptamana 4-8 octombrie, invitatii din Republica Moldova au participat la stagii de practica in cadrul Curtilor de Apel Brasov, Tg. Mures si Oradea si la Tribunalul Vrancea.

Programul Freedon House, in colaborare cu Uniunea Nationala a Juristilor din Romania finantat de Programul de Dezvoltare al Natiunilor Unite se va derula si in perioada urmatoare, cu o sesiune in luna noiembrie 2010, ce se va desfasura la instante din Republica Moldova.”

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.