Secţiuni » Articole » Opinii
Opinii
Condiţii de publicare

Cristi Danilet despre independenta Justitiei


14 octombrie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

„Independenta justitiei” este a doua expunere dintr-un ciclu de trei prelegeri online despre justitie ale judecatorului Cristi Danilet. In aceasta prelegere, Cristi Danilet trateaza independenta justitiei. Se analizeaza cele doua aspecte ale independentei – cea institutionala, respectiv cea personala. Cu privire la primul aspect justitia este privita in raport cu celelalte puteri – executivul si legislativul – dar si in raport cu insusi sistemul judiciar. Cu privire la cel de al doilea aspect, sunt subliniate conditiile si garantiile pentru asigurarea independentei fiecarui judecator: numirea, durata mandatului, inamovibilitatea, remuneratia, protectia, raspunderea, libertatea de exprimare si de asociere, formarea profesionala.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică