Secţiuni » Arii de practică » Protective » Mediu
Mediu
CărţiProfesionişti

UE considera ca isi va depasi promisiunile de reducere a emisiilor


13 octombrie 2010 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Dreptul mediului, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Potrivit unui comunicat al CE, UE estimeaza ca isi va indeplini obiectivele de reducere a gazelor cu efect de sera mai devreme de anul 2012, promisiune asumata in cadrul Protocolului de la Kyoto.

Astfel, la nivel european, pentru anul 2008, emisiile de gaze cu efect de sera in UE-15 (state care erau membre ale UE la data semnarii protocolului) erau cu 6,9% mai mici fata de nivelurile din anul de referinta, chiar daca, in aceeasi perioada, economia UE-15 a inregistrat o crestere de aproape 45%. Pentru UE-27 in ansamblu, desi  n-a fost fixat niciun obiectiv comun, emisiile au scazut cu 14,3% intre anul de referinta si 2008.

Romania este parte semnatara a Protocolului de la Kyoto, angajandu-se sa reduca cu 8% emisiile de gaze cu efect de sera pana in 2012.

Connie Hedegaard, Comisarul european pentru politici climatice, a declarat: „Uniunea Europeana nu s-a multumit doar sa semneze Protocolul de la Kyoto si sa faca simple promisiuni. Faptele arata ca lumea intreaga poate conta pe noi; ne respectam intotdeauna promisiunile. Iar in acest caz suntem chiar pe cale sa le depasim.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro