Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
16 comentarii

Magistratii intrati in avocatura cu scutire de examen sunt trecuti pe Tabloul avocatilor incompatibili?


14 octombrie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

UNBR a dat publicitatii miercuri, 13 octombrie 2010, sesizarea formulata de avocat Lazar Gruneantu, decanul Baroului Timis, membru al Comisiei Permanente a UNBR privind modul de solutionarea a cererilor de primire in profesie cu scutire de examen la unele barouri:

„Catre Uniunea Nationala a Barourilor din Romania

In atentia domnului Presedinte Av. Dr. Florea Gheorghe

In conformitate cu rezolutia Congresului Avocatilor din 2010 si cu dispozitiile Hotararii nr. 902 din data de 11 septembrie 2010, cerererile de primire in profesia de avocat cu scutire de examen vor fi afisate la sediul Baroului pentru a da posibilitate avocatilor sa faca opozitie la cererea de primire in profesie, cu privire la persoana candidatului.

Din informatiile pe care le detinem, rezulta ca un mare numar de magistrati de pe raza Curtii de Apel Timisoara (instantele din Timisoara si Resita, judecatori si procurori) si-au depus dosarele de primire in profesie cu scutire de examen pe raza altor barouri: Mehedinti, Gorj, Olt.

Facem precizarea ca Baroul Timis si Baroul Caras – Severin nu au primit spre afisare nici o cerere de primire in profesie la aceste barouri, in vederea exercitarii dreptului de opozitie.

Din surse neoficiale am aflat ca exista o practica la barourile aratate mai sus, prin care dupa primirea in profesia de avocat se emit de catre consiliile barourilor, Decizii de constatare a starii de incompatibilitate dand astfel posibilitatea judecatorilor si procurorilor care nu au fost nici macar o zi avocati, sa fie trecuti pe tabloul avocatilor incompatibili.

Va semnalam si faptul ca unii magistrati si-au manifestat in disciutiile directe nemultumirea fata de faptul ca Baroul Timis nu intelege sa emita Decizii de trecere pe Tabloul avocatilor incompatibili, desi alte barouri practica acest sistem.

Mai aratam ca unul dintre magistrati a solicitat restituirea dosarului inregistrat la Baroul Timis, intrucat doreste sa-l depuna la un lat barou.

Va rugam sa binevoiti a verifica aceasta stare de fapt, deoarece instituirea unei astfel de practici este contrara Hotararilor Congresului Avocatilor si ale Consiliului U.N.B.R. dispunand luarea masurilor legale adecvate.

Decan

Av. Lazar Gruneantu”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
16 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică