« Newsletter
Flux noutăţi
SelectedVideoArticole autoriJurisprudenţăNoutăţi legislativeAnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Cerere de reexaminare asupra Legii pentru completarea Legii invatamantului
14.10.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Presedintele Traian Basescu a trimis marti, 12 octombrie 2010, Parlamentului, cererea de reexaminare asupra asupra Legii pentru completarea Legii invatamantului nr. 84/1995, republicata.

Redam textul integral al cererii:

„Bucuresti, 12 octombrie 2010

Doamnei Roberta Alma Anastase,

Presedintele Camerei Deputatilor

In temeiul articolului 77 alineatul (2) din Constitutia Romaniei, republicata, formulez urmatoarea

CERERE DE REEXAMINARE

asupra Legii pentru completarea Legii invatamantului nr.84/1995, republicata

Motivele cererii sunt urmatoarele:

1. Legea transmisa spre promulgare are ca obiect de reglementare completarea Legii invatamantului nr. 84/1995 cu un nou articol, potrivit caruia unitatile de invatamant obligatoriu, organizat prin invatamantul preuniversitar particular acreditat, sunt finantate din fonduri alocate de la bugetul de stat, de la bugetele locale si din alte surse, conform legii.

2. Din continutul expunerii de motive a propunerii legislative, reiese ca initiatorii au dorit ca prevederile referitoare la finantarea de baza a invatamantului obligatoriu particular acreditat sa intre in vigoare pana la inceputul noului an scolar 2010-2011. Acest lucru nu s-a realizat si, mai mult decat atat, pentru anul bugetar 2010, nu au fost cuprinse sumele necesare finantarii de baza pentru invatamantul preuniversitar particular acreditat.

3. De altfel, in dezbaterea Senatului Romaniei se afla si proiectul legii educatiei nationale, care contine inclusiv dispozitii ce fac obiectul prezentei legi transmise spre promulgare.

4. Tinand cont de faptul ca exista in Parlament proiectul legii educatiei nationale care contine o prevedere aproximativ similara cu cea a prezentei legi trimise la promulgare, precum si de faptul ca, din punct de vedere al tehnicii legislative, aceasta noua reglementare adoptata de Parlament trebuie sa se integreze in ansamblul legislatiei specifice sistemului de invatamant si sa fie corelata cu prevederile actelor normative cu care se afla in conexiune, va solicitam reexaminarea Legii pentru completarea Legii invatamantului nr. 84/1995, republicata, in sensul respingerii ei si integrarii dispozitiilor sale in noua lege a educatiei nationale.

TRAIAN BASESCU,

PRESEDINTELE ROMANIEI”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.