Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Procedura de scutire de taxe vamale pentru organizatiile de stat sau organizatiile de binefacere ori filantropice
15.10.2010 | Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Fiscalitate, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 689 din data de 13 octombrie  2010 a fost publicat Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2400/2010 privind Procedura de aplicare a dispozitiilor art. 61-65 si ale art. 74-80 din Regulamentul (CE) nr. 1.186/2009 al Consiliului din 16 noiembrie 2009 de instituire a unui regim comunitar de scutiri de taxe vamale.

Actul normativ stabileste Procedura de aplicare a dispozitiilor art. 61-65 si ale art. 74-80 din Regulamentul (CE) nr. 1.186/2009 al Consiliului din 16 noiembrie 2009 de instituire a unui regim comunitar de scutiri de taxe vamale, abrogand totodata Ordinul ministrului finantelor publice nr. 492/2007 privind Procedura de aplicare a prevederilor art. 65 si 79 din Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 918/83 privind instituirea unui regim comunitar de scutiri de drepturi vamale.

Actul normativ precizeaza ca, in aplicarea dispozitiilor 61-65 si 74-80 din Regulament, organizatiile de stat sau organizatiile de binefacere ori filantropice care pot beneficia de scutire de taxe vamale sunt ministerele si alte institutii ale administratiei publice centrale sau locale, camine de batrani si centrele de plasament pentru minori finantate integral de la bugetul de stat, care functioneaza potrivit prevederilor legale in vigoare.

In vederea aprobarii scutirii de la plata taxelor vamale, organizatiie de stat sau alte organizatii de binefacere ori filantropice vor depune la directiile generale ale finantelor publice judetene sau la administratiile finantelor publice ale sectoarelor municipiului Bucuresti o cerere, semnata de reprezentantul legal, in care se vor mentiona denumirea, sediul social, obiectul de activitate, codul fiscal si scopul concret pentru care se solicita aprobarea. Cererea va fi insotita de documentele expres prevazute in actul normativ.

Cererea si documentele depuse vor fi analizate de catre  comisiile constituite in acest scop in cadrul directiilor generale ale finantelor publice judetene si al administratiilor finantelor publice ale sectoarelor municipiului Bucuresti.

Aprobarea se acorda numai pentru urmatoarele domenii inscrise in actul de infiintare al organizatiei: servicii sociale, umanitar, religios, cultural, didactic, sportiv, sanatate, filantropie si voluntariat, elaborarea si implementarea strategiilor de guvernare si exclusiv pentru bunurile importate potrivit scopurilor prevazute la art. 61-65 si 74-80 din Regulament.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti