Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Normele de pregatire profesionala continua a auditorilor financiari


15 octombrie 2010 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 688 din data de 13 octombrie  2010 a fost publicata Hotararea Consiliului Camerei Auditorilor Financiari din Romania nr. 172/2010 privind aprobarea Normelor de pregatire profesionala continua a auditorilor financiari.

Noile norme au fost adoptate in baza Standardului international de educatie nr. 7 privind dezvoltarea profesionala continua (IES 7), emis de Federatia Internationala a Contabililor (IFAC).

Autoritatea competenta pentru calificarile educationale, organizarea pregatirii profesionale continue, examinarea competentei profesionale, in conformitate cu standardele educationale emise de IFAC, este Camera Auditorilor Financiari din Romania.

Cerintele de pregatire profesionala continua se aplica tuturor auditorilor financiari, activi si nonactivi.

In cadrul programului de pregatire profesionala continua, auditorii financiari trebuie sa efectueze anual 40 de ore de formare profesionala, din care:
– 20 de ore structurate;
– 20 de ore nestructurate.

Formarea profesionala continua structurata include:
– participarea la cursurile anuale obligatorii, organizate de catre Camera; programa analitica si modul de organizare a acestor cursuri si seminare se stabilesc de catre Camera;
– participarea la cursurile profesionale organizate de organismele profesionale din domeniu, pe plan national sau international, cu care Camera are protocoale de colaborare.
Formarea profesionala continua nestructurata include:
– participarea sau sustinerea de cursuri in domeniu;
– participarea la seminare, congrese sau conferinte organizate de organismele profesionale din domeniu pe plan national ori international;
– participarea la studii postuniversitare, master sau doctorat in domeniu
– publicarea unei carti in domeniu – se echivaleaza 20 de ore;
– elaborarea si publicarea de materiale de specialitate

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro