Secţiuni » Arii de practică » Business » Telecom
Telecom
Profesionişti
 

Musat & Asociatii se extinde in Republica Moldova printr-un parteneriat exclusiv cu firma locala Popa & Asociatii
18.10.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Telecom
JURIDICE - In Law We Trust

Musat & Asociatii a incheiat recent un parteneriat strategic exclusiv cu casa de avocatura Popa & Asociatii, prin care va oferi servicii de consultanta juridica in Republica Moldova.

“Am luat aceasta decizie ca urmare a intensificarii relatiilor comerciale dintre Romania si Republica Moldova si a interesului crescand din partea clientilor nostri de a investi in Republica Moldova. Astfel, nivelul inalt de expertiza al Musat & Asociatii si cunoasterea profunda a pietei din Moldova, pe care a dovedit-o echipa de avocati de la Popa & Asociatii, ne va permite sa oferim impreuna servicii avocatiale la cele mai inalte standarde si sa devenim intr-un timp scurt un nume de referinta si pe aceasta piata. Prin acest parteneriat ne continuam procesul de extindere teritoriala, iar strategia noastra este de a replica, cat mai fidel posibil, modelul de succes impus in business-ul avocatial de Musat & Asociatii”, a spus Gelu Titus-Maravela, coordonatorul birourilor teritoriale Musat & Asociatii.

Musat & Asociatii detine o experienta vasta in consilierea investitorilor straini pe piete emergente, fiind implicata inca din primii ani de activitate in investitii straine majore si privatizari de anvergura derulate pe piata romaneasca, investitorii straini reprezentand peste 80% din portofoliul de clienti ai firmei. In calitate de casa de avocatura “full service”, Musat & Asociatii va oferi in Republica Moldova servicii juridice in toate ramurile de drept comercial.

“Serviciile avocatiale de business devin tot mai solicitate in Republica Moldova, dat fiind contextul economic si apetitul companiilor pentru noi investitii, inclusiv a companiilor de nationalitate romana. Atractivitatea acestei piete creste de la an la an, pe masura ce companiile multinationale descopera facilitatile fiscale, precum lipsa impozitului pe profit, dar si potentialul de conexiune cu pietele din Rusia si Ucraina, pentru care Republica Moldova actioneaza ca un hub. In contextul cresterii accentuate a cererii de servicii juridice, parteneriatul pe care l-am incheiat cu casa de avocatura Musat & Asociatii are un rol strategic in dezvoltarea noastra in plan local si in satisfacerea cerintelor clientilor nostri”, a spus Igor Popa, Managing Partner Popa & Asociatii. Cu o echipa de peste 17 avocati si 3 parteneri, Popa & Asociatii este cea mai mare firma de pe piata de consultanta juridica din Moldova.

Despre MUSAT & ASOCIATII

MUSAT & ASOCIATII este una dintre primele firme de avocati infiintate in Romania, dupa 1 ianuarie 1990. Avand 13 parteneri si peste 100 de avocati si consilieri, MUSAT & ASOCIATII ofera servicii de consultanta in toate sectoarele avocaturii de business, incluzand fuziuni & achizitii, privatizari, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenta, drept societar, telecomunicatii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piete de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUSAT & ASOCIATII este recunoscuta ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din Romania, iar publicatiile straine de specialitate (Chambers & Partners, Practical Law Company, Legal 500, International Financial Law Review etc.) recomanda cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pietei avocatiale, multi dintre avocatii firmei fiind la randul lor nominalizati de aceste publicatii ca facand parte din elita avocaturii de business din Romania. Musat & Asociatii conduce in clasamentul general pe Romania realizat de Practical Law Company (PLC) Which Lawyer?, fiind plasata pe locul intai in 11 din cele 15 domenii analizate (corporate / fuziuni & achizitii, litigii / dispute resolution, real estate, constructii, piete de capital, mediu, private equity, restructurari si insolventa, taxe, telecom & media si outsourcing & IT). La randul sau, International Financial Law Review 1000 (IFLR) 2010, ghid juridic specializat pe domeniul financiar bancar, plaseaza firma pe primul loc in toate cele patru domenii analizate in Romania: fuziuni & achizitii, drept bancar, piete de capital si finantari de proiecte. De asemenea, ghidurile juridice Chambers & Partners si Legal 500 plaseaza Musat & Asociatii in prima categorie a clasamentelor pe Romania in majoritatea ariilor de practica analizate pe piata avocatiala locala.

Portofoliul MUSAT & ASOCIATII cuprinde peste 2.500 de clienti, mari corporatii locale sau internationale printre care: Enel SpA, Orange, Rompetrol, Colas, European Investment Bank, RBS (Royal Bank of Scotland), ING Bank, Fortis Bank, KBC Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Eli Lilly, GlaxoSmithKline, Novartis, General Electric, General Motors, Intel, Oracle, AON, AT&T, Thyssen Krupp, Generali, Immoeast, Petrom, AFI Europe, Electrolux, SBS Broadcasting Corporation etc.

Despre POPA & ASOCIATII

Cu o echipa de 17 avocati si 3 parteneri, POPA & ASOCIATII este cea mai mare firma de pe piata de consultanta juridica din Republica Moldova. Printre clientii firmei se numara fondurile de investitii Broadhurst Invested Limited si Romanian American Enterprise Fund, producatorul de ciment Lafarge, companii din sectorul energetic, precum Acseal Gaz – partenerul oficial al Linde Gaz Romania in Republica Moldova, jucatori din industria farmaceutica precum Laboratoire Innotech International si Sedico Pharmaceutical Egypt, din sectorul FMCG precum Puratos, Efes sau Purcari, precum si alte companii importante: Veneto Banca, Krajowa Spolka Cukrowa, Coface Austria Kreditversicherung, Maib Leasing, Louis Berger SAS Paris, London Group, Valiendas, Arabian Centres Employment Services. De asemenea, dintre proiectele recente ale firmei mentionam consilierea RomSysData-Moldova in aspecte legate de protejarea dreptului de proprietate intelectuala, asistarea fondului american de investitii Broadhurst Investments Limited in mai multe achizitii in domeniul imobiliar, precum si in procesele de privatizare a unor societati comerciale importante din Republica Moldova.

Expertiza POPA & ASOCIATII include furnizarea de servicii juridice intr-o gama larga de arii de practica avocatiala si sectoare economice, precum: transporturi, comunicatii si IT, imobiliare, drept societar, privatizari, litigii si executari silite, infrastructura si relatii de munca, financiar bancar, piete de capital, taxe, proprietate intelectuala precum si achizitii publice.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti