Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro


Print Friendly, PDF & Email

Reprezentantii CSM, AMR, UNJR si APR s-au intalnit cu cei ai MMFPS
18.10.2010 | JURIDICE.ro

Vineri, 15 septembrie 2010, a avut loc la sediul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale o intalnire la initiativa Asociatiei Procurorilor din Romania la care au participat reprezentantii ai CSM, AMR si UNJR.

Au fost prezenti: jud. dr. Dan Lupascu, jud. Constantin Nicolae si economist Rodica Zaharia Motoc au reprezentat CSM, jud. dr. Mona Maria Pivniceru si proc. Elena Hach din partea AMR, jud. Natalia Roman si Madalina Afrasinie pentru UNJR, proc. Constantin Sima pentru APR, Valentin Mocanu, secretar de stat MMFPS, Florian Stamate si Ion Gibescu directori in cadrul ministerului.

S-a solicitat ca variantele finale ale celor doua proiecte sa fie comunicate CSM in vederea avizarii.

Punctele de vedere ale magisratilor sustinute in cadrul intalnirilor anterioare au fost sustinute in totalitate si cu fermitate, atat in ceea ce priveste continutul celor doua proiecte de lege (Legea Salarizarii Unitare si cea a sistemului unitar de pensii, cat si grila de salarizare propusa care este menita sa asigure buna functionare a justitiei si independenta acesteia, precum si sa consolideze statutul magistratilor.

La randul lor, reprezentantii MMFPS au aratat ca nu si-au schimbat pozitia, că din punct de vedere tehnic grila propusă nu ridică probleme, insă este nevoie de o decizie la nivel politic, atat in privinta grilei, cat si a revenirii la salariile avute anterior reducerii cu 25%.

Jud. Florica Bejinaru, presedintele CSM, a adresat o scrisoare premierului Emil Boc, solicitand ca variantele finale ale celor doua proiecte sa fie comunicate CSM in vederea avizarii.


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.