« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

Elena Hach despre reducerea cu 25% a salariilor si neincluderea sporurilor
18.10.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Invitata la emisiunea Subiectiv de la Antena 3 de joi, 14 octombrie 2010, proc. Elena Hach de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov a declarat:

„In Legea 330 se vorbeste de stabilirea salariilor, indemnizatiilor, respectiv soldelor prin luarea in calcul a sporurilor, majorarilor, respectiv, a altor indemnizatii cu caracter general. In noul proiect de salarizare a personalului platit din fondurile publice acest mod de calcul al salariilor, indemnizatiilor, respectiv soldelor dispare. Se inlatura in mod total. Un drept recunoscut practic, un drept de proprietate asupra unor creante recunoscute prin hotarari judecatoresti. […] am inceput facultatea in anul 1990. In primul an de libertate cu gandul care nu m-a parasit pana acum niciodata ca voi trai intr-o lume mai dreapta. Iar magistratii au aceasta datorie de a arata acolo unde este afectat sau nu climatul de legalitate si respectiv solutia respectiva. […] Chestiunile sociale, chestiunile politice sunt in sarcina unei alte puteri. Noi, ca putere judecatoreasca, respectiv ca autoritate judecatoreasca, suntem obligati sa constatam daca intr-un moment sau altul se degradeaza climatul de legalitate. In acest sens este punctul de vedere al adunarilor generale ale magistratilor, cu privire la intentia de a permanentiza reducerea cu 25% aplicata de la 1 iunie 2010, reducerea cu 25% care se aplica tuturor salariilor, indemnizatiilor, respectiv soldelor. Proiectul de lege de aplicare in anul 2011 a Legii cadru de salarizare are in vedere salariile, indemnizatiile, respectiv, soldele reduse, astfel cum ele se afla in plata la 31 decembrie 2010. Or, din punctul nostru de vedere, ca magistrati, un aspect tehnic este important: exista o decizie a Curtii Constitutionale care nu permite pentru viitor, la modul general, o alta viziune decat aceea a recunoasterii reducerii acestui drept doar pe perioada determinata. Nicidecum pe perioada nedeterminata.”

 
Secţiuni: Content | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD