Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Mediu
CărţiProfesionişti
 

Preluarea de catre Ministerul Mediului si Padurilor a activitatii de impadurire a terenurilor degradate
19.10.2010 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 687 din data de 12 octombrie  2010 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 938/2010 privind preluarea unei activitati finantate integral din venituri proprii de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale la Ministerul Mediului si Padurilor.

Potrivit noii hotarari, Ministerul Mediului si Padurilor preia de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale o activitate finantata integral din venituri proprii, prin care se realizeaza proiectarea si executarea lucrarilor prevazute in proiectele de amenajare si ameliorare prin impadurire a terenurilor degradate, cat si pentru plata compensatiei prevazuta de Codul Silvic in situatia infiintarii de perdele forestiere de protectie.

Veniturile proprii din care se finanteaza activitatea mentionata mai sus provin din:
– taxa pentru folosirea definitiva a terenurilor forestiere in alte scopuri decat productia forestiera si defrisarea de paduri;
– dobanzi incasate la disponibilitatile banesti, la depozitele constituite din venituri incasate din realizarile activitatii care constituie obiectul preluarii.

Actul normativ mai stabileste ca in relatiile contractuale activitatea prin care se realizeaza proiectarea si executarea lucrarilor prevazute in proiectele de amenajare si ameliorare prin impadurire a terenurilor degradate este reprezentata de persoanele autorizate ale institutiei publice pe langa care se organizeaza.

Veniturile proprii din care se care se finanteaza activitatea se evidentiaza in Fondul de ameliorare a fondului funciar cu destinatie silvica.

Contractele aflate in derulare la data intrarii in vigoare a noii hotarari, care au ca obiect proiecte de amenajare si ameliorare prin impadurire a terenurilor degradate si sunt finantate din Fondul de ameliorare a fondului funciar, raman valabile.PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.