Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Proiect CSDE: Politica de audit: lectiile crizei
19.10.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Centrul de Studii de Drept European din cadrul Institutului de Cercetari Juridice al Academiei Romane organizeaza o selectie de CV-uri pentru realizarea unui punct de vedere documentat in acest sens. Vor fi selectati experti care vor realiza cercetarea si punctul de vedere, concretizate intr-un material care va fi publicat ulterior.

Denumirea proiectului: „Politica de audit: lectiile crizei” (CSDE-SCE-17)

„Masurile adoptate in Europa si in lume imediat dupa criza financiara s-au axat pe nevoia stringenta de stabilizare a sistemului financiar. Desi rolul jucat de banci, fonduri speculative, agentii de rating, entitati de supraveghere sau banci centrale a fost adus in atentie si analizat minutios, s-a acordat doar o atentie limitata modului in care functia de audit poate fi consolidata pentru a contribui la o mai mare stabilitate financiara. Faptul ca multe banci au confirmat pierderi uriase intre 2007 si 2009 din pozitiile bilantiere si extrabilantiere pe care le detineau pune sub semnul intrebarii atat modul in care auditorii au reusit sa furnizeze clientilor lor raporturi „curate” pentru perioada respectiva, cat si caracterul adecvat al actualului cadru legislativ. Este asadar oportun ca rolul si domeniul de aplicare al activitatii de audit sa fie aduse in discutie si analizate in contextul general al reformei reglementare a pietei financiare.

Comisia este dornica sa isi asume rolul de lider la nivel international in aceasta dezbatere si intentioneaza sa colaboreze indeaproape cu partenerii sai globali din cadrul Consiliului pentru Stabilitate Financiara si al G20. Auditul, impreuna cu activitatea de supraveghere si guvernanta corporativa, trebuie sa contribuie masiv la stabilitatea financiara, deoarece rolul sau este de a furniza o garantie in privinta veridicitatii sanatatii financiare a tuturor companiilor. Aceasta garantie are rolul de a reduce riscurile de denaturare si, ca atare, de a genera reducerea costurilor in caz de faliment, care ar fi suportate in paralel de actionarii companiei si de societate in general. Robustetea auditului este esentiala pentru restabilirea (sigurantei si a) increderii in piata, contribuind la protectia investitorilor si la reducerea costului de capital al companiilor.

In acest context, este important sa se sublinieze ca auditorii au de jucat un rol important si ca sunt abilitati prin lege sa desfasoare audituri statutare.”

Cartea Verde. Politica de audit – lectiile crizei, Bruxelles, 13.10.2010, COM (2010) 561 final

Persoanele interesate pot trimite un CV, in format european, la adresa mihai.sandru@csde.ro pana la data de 24 octombrie 2010. Vor fi contactati doar candidatii selectati.

Sunt de asemenea invitati sa trimita un CV si cei fi interesati sa participe la elaborarea unor studii viitoare, cu precizarea domeniilor de interes. Aceste candidaturi vor servi la actualizarea bazei de date a CSDE.

Cercetarea trebuie definitivata, iar punctul de vedere redactat pana la data de 24 noiembrie 2010.

Proiectul este sustinut de catre Editura Wolters Kluwer.

Informatii si documente:

Anuntul Comisiei
Cartea Verde. Politica de audit – lecţiile crizei, Bruxelles, 13.10.2010, COM(2010) 561 final


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.