Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Modificari referitoare la implementarea programului „Prima casa”


20.10.2010 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 695 din data de 18 octombrie  2010 a fost publicata Legea nr. 187/2010 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 30/2010 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 60/2009 privind unele masuri in vederea implementarii programului „Prima casa”.

Legea aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 30/2010 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului  nr. 60/2009 privind unele masuri in vederea implementarii programului „Prima casa”, aducandu-i urmatoarele modificari:

1. Potrivit noului act normativ, locuintele ce fac obiectul programului pot fi construite de beneficiarii care detin in proprietate terenul pe care urmeaza sa se construiasca locuinta sau prin asociatii fara personalitate juridica, cel putin unul dintre asociati fiind proprietarul terenului pe care urmeaza sa se construiasca locuintele.
In reglementarea anterioara, asociatiile fara personalitate juridica erau constituite din minimum 7 beneficiari, dintre care cel putin unul fiind proprietarul terenului pe care urmeaza sa se construiasca locuintele.

2. Conditia ca beneficiarul creditului sa nu fi detinut pana la data solicitarii creditului, in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia, nicio locuinta, se inlocuieste cu prevederea ca beneficiarul trebuie sa nu fi detinut, incepand cu anul 2000 si pana la data solicitarii creditului garantat, in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia, nicio locuinta, indiferent de modul in care a fost dobandita.

3. In vechiul act normativ se stabilea instituirea unui drept de ipoteca legala de rangul II in favoarea bancii finantatoare, pe toata durata garantiei.
Potrivit  noii reglementari, constituirea  un drept de ipoteca legala de rangul II in favoarea bancii finantatoare este valabila pana la indeplinirea de catre beneficiar/beneficiari a tuturor obligatiilor ce decurg din contractul de credit.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro