Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Conditiile pentru utilizarea si transferul de date cu caracter personal al pasagerilor
20.10.2010 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Potrivit unui comunicat al CE, in urma publicarii strategiei UE in ceea ce priveste Registrul cu numele pasagerilor, Responsabilul cu Protectia Datelor a emisa o opinie, cerand reguli mai stricte pentru utilizarea si trasferul datelor cu caracter personal.

Acesta considera salutara abordarea pe orizontala a Comisiei si sustine obiectivul atingerii unui nivel avansat si armonizat de protectie a datelor. Cu toate acestea, Responsabilul cu Protectia Datelor atrage atentia asupra conditiilor in continuare insuficiente in ceea ce priveste transferul de date, mai ales in privinta schemelor de evaluare a riscurilor. Acesta sustine conditii mult mai restrictive pentru utilizarea si transferul datelor cu caracter personal ale pasagerilor, in special in ceea ce priveste colaborarea cu state terte.

De asemenea, Responsabilul cu Protectia Datelor subliniaza necesitatea ca orice aranjament referitor la Registrul cu numele pasagerilor sa includa in mod explicit drepturi  aplicabile in mod direct (directly enforceable rights) indivizilor vizati in Registru. In acest context, eficienta procedurilor de punere in aplicare reprezinta o conditie esentiala pentru evaluarea gradului de compatibilitate a oricarui aranjament cu principiile de protectie a datelor.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate