Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Regulamentul de desfasurare a concursului pentru ocuparea unor posturi vacante de functionari publici si personal contractual din cadrul Ministerului Public
22.10.2010 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

Secţiuni: Comunicate parchete, Lege 9, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 703 din data de 21 octombrie  2010 a fost publicat Ordinul procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie nr. 230/2010 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului pentru ocuparea functiei publice vacante de manager economic si a celorlalte posturi vacante sau temporar vacante de functionari publici si personal contractual din cadrul Ministerului Public.

Nou regulament prevede ca managerul economic al departamentului economico-financiar si administrativ din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, parchetele de pe langa curtile de apel si parchetele de pe langa tribunale este numit pe baza de concurs, prin ordin al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

De asemenea, regulamentul stabileste ca posturile vacante aferente functiilor publice de executie si conducere din cadrul departamentelor economico-financiare si administrative din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, parchetele de pe langa curtile de apel si parchetele de pe langa tribunale se ocupa prin concurs organizat de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru acest parchet, respectiv de parchetele de pe langa curtile de apel, pentru celelalte parchete.

Functionarii publici si personalul contractual din cadrul departamentelor economico-financiare si administrative din Ministerul Public sunt incadrati de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sau, dupa caz, de procurorul general al parchetului de pe langa curtea de apel in circumscriptia caruia se afla postul vacant, pe baza de concurs sau examen.

Regulamentul cuprinde dispozitii detaliate cu privire la organizarea si desfasurarea concursului pentru ocuparea functiei publice de manager economic si a celorlalte functii publice vacante din cadrul departamentelor economico-financiare si administrative din Ministerul Public, precum si pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante de personal contractual din cadrul departamentelor economico-financiare si administrative din Ministerul Public.

Astfel, sunt precizate conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca persoanele participante la concurs, modul dr constituire a comisiei de concurs si de solutionare a contestatiilor, atributiile comisiei, actele care trebuie depuse in vederea participarii la concurs.

Desfasurarea concursului de recrutare a funtionarilor publici se face in coditiile prevazute de Hotararea Guvernului nr. 611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea si dezvoltarea carierei functionarilor publici.

Pentru personalul contractual, regulamentul precizeaza ca participantii trebuie sa sustina o proba scrisa si un interviu.

Proba scrisa consta in redactarea unei lucrari si/sau in rezolvarea unor teste-grila, prin care se testeaza cunostintele teoretice si abilitatile practice necesare ocuparii postului pentru care se organizeaza concursul.

La interviu participa candidatii declarati admisi la proba scrisa de verificare a cunostintelor teoretice.

Personalul de deservire/intretinere a curateniei este angajat pe baza unui interviu organizat de parchetul in al carui stat de functii se afla postul vacant.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti