Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Modificari referitoare la impozitele si contributiile care se platesc in contul unic
26.10.2010 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 706 din data de 22 octombrie  2010 a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2606/2010 pentru modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.294/2007 privind impozitele, contributiile si alte sume reprezentand creante fiscale, care se platesc de contribuabili intr-un cont unic.

Principalele modificari si completari aduse Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1294/2007 privind impozitele, contributiile si alte sume reprezentand creante fiscale, care se platesc de contribuabili intr-un cont unic, se refera la urmatoarele aspecte:

Se abroga din Nomenclatorul obligatiilor fiscale datorate la bugetul de stat care se platesc in contul unic, prevazut in anexa 1 la Ordinul 1294/2007, urmatoarele pozitii: 6 „Impozit pe veniturile microintreprinderilor”, 7 „Impozit pe veniturile microintreprinderilor din asociere datorat de persoane fizice”, 21 „Impozit pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal”, 26 „Taxa pe jocuri de noroc datorata lunar, pe perioada de valabilitate a licentei de exploatare a jocurilor de noroc”, 27 „Taxa pe jocuri de noroc regularizata periodic, in functie de realizari, datorata pentru perioada de raportare”, 29 „Taxa pe activitatea de prospectiune, explorare si exploatare a resurselor minerale”, 30 „Redevente miniere” si 31 „Redevente petroliere”.

Pentru obligatiile mentionate anterior, noul act normativ precizeaza conturile de venituri la bugetul de stat in care urmeaza a fi achitate sumele declarate si neachitate pana la data intrarii in vigoare a noului ordin.

De asemenea, actul normativ precizeaza conturile de venituri ale bugetului de stat in care urmeaza a fi achitate sumele care se vor datora si achita dupa data intrarii in vigoare a ordinului, pentru fiecare din urmatoarele obligatii: taxa anuala de autorizare a jocurilor de noroc, regularizata periodic, in functie de realizari; taxa pe activitatea de prospectiune, explorare si exploatare a resurselor minerale; redevente miniere; redevente petroliere; impozit pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal retinut de notarii publici, aferent operatiunilor translative ale dreptului de proprietate incheiate incepand cu data de 14 mai 2010.

Actul normativ mai prevede introducerea in Nomenclatorul obligatiilor fiscale datorate la bugetul de stat care se platesc in contul unic, a urmatoarelor contributii:
– contributia individuala de asigurari sociale datorata de persoanele care realizeaza venituri de natura profesionala, altele decat cele de natura salariala;
– contributia individuala de asigurari pentru somaj datorata de persoanele care realizeaza venituri de natura profesionala, altele decat cele de natura salariala.

La data publicarii a noului ordin, Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2104/2010 pentru reglementarea unor aspecte legate de plata si distribuirea impozitului pe venitul din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal, se abroga.

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.