« Newsletter
Flux noutăţi
SelectedVideoArticole autoriJurisprudenţăNoutăţi legislativeAnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

HR cu aroma de cafea. Procedura negocierii contractelor colective de munca
02.11.2010 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a organizat ce-a de-a doua editie din aceasta toamna din seria evenimentelor „HR cu aroma de cafea”. Cu aceasta ocazie clientii NNDKP au dezbatut impreuna cu specialistii NNDKP din practica de dreptul muncii procedura negocierii contractelor colective de munca.

Dezbaterile, moderate de Luminita Dima, coordonatorul practicii Dreptul muncii a NNDKP si Anca Vatasoiu, Asociat in aceasta practica, s-au axat pe aspecte precum: caracterul obligatoriu sau facultativ al negocierii colective, reprezentarea partilor la negociere, procedura negocierii, tactici de negociere, solutionarea conflictelor aparute in legatura cu negocierea colectiva, inchiderea negocierilor cu sau fara incheierea unui contract colectiv, efectele contractelor colective de munca

„Sunt angajatori care nu cunosc faptul ca au numai obligatia de a initia negocierea colectiva, nu si obligatia de a incheia un contract colectiv de munca. Procedura negocierii colective poate sa nu fie urmata de incheierea unui contract colectiv, insa prin initierea negocierii colective, angajatorul isi indeplineste obligatiile care ii revin potrivit legii. Rolul consultantului juridic este de a oferi sprijin angajatorului sa cunoasca exact care sunt limitele drepturilor si obligatiilor sale, dar si care sunt limitele drepturilor si obligatiilor salariatilor”, a precizat Luminita Dima.

„Aceste sesiuni au, de asemenea, un rol binevenit in lamurirea celor prezenti asupra unor aspecte controversate, cum ar fi aplicarea clauzelor contractelor colective de munca privind, de exemplu, munca suplimentara si munca in zilele de sarbatoare legala si, nu in ultimul rand, constituie o oportunitate de a dezbate diverse teme de actualitate cu colegii din domeniul resurselor umane sub moderarea profesionista a Luminitei Dima” considera Mihaela Petrache, Director Resurse Umane Athenee Palace Hilton.

Avocatii NNDKP specializati in dreptul muncii au acumulat o bogata experienta in consilierea companiilor locale si internationale in probleme de dreptul muncii precum: negocierile colective, incheierea contractelor de munca si continutul acestora, concedierea salariatilor, inclusiv concedierile colective, redactarea si aplicarea regulemanelor si politicilor interne, salarizarea si alte beneficii acordate salariatilor, aspecte privind securitatea si saatatea in munca.

***

Despre NNDKP: Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen este promotor al avocaturii de afaceri in Romania si in prezent are o echipa formata din 115 avocati si 75 de angajati.
In cei douazeci de ani de existenta NNDKP a devenit una din cele mai mari si mai respectate case de avocatura din Romania, ce ofera servicii de avocatura complete si integrate atat companiilor autohtone, cat si celor straine prin birourile sale din Bucuresti, Timisoara, Brasov si Craiova.

In ultimii opt ani NNDKP a primit numeroase recunoasteri si distinctii din partea celor mai prestigioase publicatii internationale de specialitate, care au clasat firma in mod constant pe primele pozitii in aproape toate domeniile de practica cercetate in Romania.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.