« Newsletter
Flux noutăţi
SelectedVideoArticole autoriJurisprudenţăNoutăţi legislativeAnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Aparitii editoriale noi de la Editura C.H. Beck
03.11.2010 | Loredana PELMUSI, Loredana Pelmusi, C.H. BECK

JURIDICE - In Law We Trust

Editura C.H. Beck vă aduce în atenţie ultimele apariţii editoriale:

Drept penal. Partea generală. Partea specială

Mihail Udroiu

nullLucrarea reprezintă o analiză structurată şi sistematizată a principalelor instituţii de drept penal general, precum şi a infracţiunilor din partea specială a codului penal cel mai des întâlnite în practica judiciară. Pe lângă opiniile teoretice, sunt prezentate cele mai relevante soluţii pronunţate de instanţele române de-a lungul timpului cu privire la instituţiile studiate.
La elaborarea lucrării au fost avute în vedere în principal opiniile concordante exprimate în doctrina română şi străină cu privire la problematica analizată.Totodată a fost avută în vedere tematica solicitată la examenele de licenţă, admitere în magistratură sau avocatură, de promovare în funcţii de execuţie a magistraţilor, sau la examenul de capacitate al magistraţilor stagiari, respectiv de definitivat al avocaţilor stagiari.
În esenţă lucrarea urmăreşte sistematizarea şi sintetizarea opiniilor sau soluţiilor concordante în materie penală, adică ceea ce rămâne în bagajul de cunoştinţe al cititorului după lecturarea miilor de pagini de doctrină şi jurisprudenţă. În plus, autorul propune peste 150 de grile pentru verificarea cunoştinţelor în domeniul dreptului penal.

Drept constituţional şi instituţii politice

Gheorghe Iancu

nullCursul de Drept constituţional şi instituţiile politice se constituie într-o analiză aprofundată tuturor instituţiilor juridice ale dreptului constituţional şi instituţiilor politice, privite ca ius, grupate în două materii, şi anume: prima – Dreptul constituţional şi cea de-a doua – Instituţiile politice.„Dreptul constituţional” cuprinde analiza terminologică a unor concepte şi categorii necesare înţelegerii întregii materii; a teoriei constituţiei; a instituţiei cetăţeniei şi a celei a drepturilor, libertăţilor şi îndatoririlor fundamentale. „Instituţiile politice” cuprind analiza teoriei puterii şi a statului; a aspectelor constituţionale ale statului; a partidelor politice; a sistemului electoral; a instituţiilor politice ale statului, cum ar fi parlamentul, guvernul, şeful statului, autoritatea judecătorească şi jurisdicţia constituţională.
Toate instituţiile juridice ale dreptului constituţional şi ale instituţiilor politice sunt examinate şi analizate în contextul jurisprudenţei jurisdicţiilor constituţionale române şi ale altor state.

Buletinul Casaţiei, Nr.8/2010

nullNumărul 8/2010 al revistei „Buletinul Casaţiei” propune cele mai semnificative decizii pronunţate de instanţa supremă.

Secţiile Unite
Decizia nr. 2 din 15 martie 2010 pronunţată în recurs în interesul legii

Deciziile de speţă publicate în rubrica Jurisprudenţă sunt structurate astfel:
Secţia de contencios administrativ şi fiscal – 3 decizii
Secţia civilă şi de proprietate intelectuală – 4 decizii
Secţia comercială – 6 decizii
Secţia penală – 6 decizii

Revista Buletinul Casaţiei pune la dispoziţia cititorilor mai multe instrumente de căutare:
– cuprins – în limbile română, engleză şi franceză
– index alfabetic – cu trimitere la numărul de ordine al deciziilor
– listă cronologică a deciziilor pe secţii – cu trimitere la numărul de pagină

Reamintim că, începând cu luna ianuarie a anului 2010, Buletinul Casaţiei este publicat lunar; calendarul de publicare include lunile ianuarie-iunie şi septembrie-decembrie, excluzând lunile iulie şi august, care corespund vacanţei judecătoreşti.

Vă urăm vizionare plăcută!

Loredana Pelmuşi, Editura C.H. Beck

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.