« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, Doctor Honoris Causa a Universitatii din Bucuresti
05.11.2010 | Anemarie LAZARESCU

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, va primi titlul de Doctor Honoris Causa a Universitatii din Bucuresti.

Evenimentul de primire printre membrii de onoare ai corpului academic va avea loc luni, 8 noiembrie 2010, incepand cu ora 15.00, in sala Aula Magna a Palatului Facultatii de Drept.

Potrivit unui comunicat al UB, accesul in sala este liber, pe baza cartii sau a buletinului de identitate, dar in prealabil este necesara inscrierea prealabila prin intermediul unui formular on-line.

Jose Manuel Durao Barroso, presedintele CE, s-a nascut la Lisabona, pe 23 martie 1956; a urmat cursurile Facultatii de Drept a Universitatii din Lisabona, iar ulterior, a fost absolvent de onoare al Institutului Universitar European din cadrul Universitatii din Geneva. In cadrul aceleiasi institutii, urmeaza studiile de masterat in stiinte politice la Facultatea de Stiinte Economice si Sociale.

In 1980, debuteaza cariera sa politica, o data cu aderarea sa la Partidul Social Democrat (PSD). In 1999 a fost numit presedinte al partidului, fiind reales in aceasta functie de trei ori. Jose Manuel Barroso a fost  vicepresedinte al Partidului Popular European, in acelasi interval. In perioada aprilie 2002 – iulie 2004, a fost ales prim-ministru al Portugaliei, iar dupa aceasta data a devenit presedinte al Comisiei Europene.

A fost reales la conducerea Comisiei Europene in septembrie 2009. Jose Manuel Barroso a fost Presedintele acestui for european in momentul in care, in 2006, a fost recomandata aderarea României la Uniunea Europeana.

Prin acordarea acestei distinctii, Universitatea din Bucuresti, se alatura altor universitati de prestigiu  care i-au conferit presedintelui CE diplome de onoare: Roger Williams University, Rhode Island (2005), Universitatea Georgetown, Washington-DC (2006), Universitatea din Genova, Italia (2006), Universitatea din Kobe (2006) si Universitatea Sapienza din Roma (2007 ). Jose Manuel Durao Barroso a fost declarat “European al anului 2006″ de catre revista European Voice.

José Manuel Durao Barroso este autorul a numeroase publicatii in domeniul stiintelor politice, relatiilor internationale si integrarii europene, dintre care amintim: „Le système politique portugais face à l’intégration européenne”, (1983), “Uma Certa Ideia de Europa” (1999), “Mudar de Modelo” (2002), “Reformar: Dois Anos de Governo” (2004).

 
Secţiuni: Anunțuri, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD