Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Modificari cu privire la activele fondurilor de pensii facultative


04.11.2010 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 730 din data de 2 noiembrie  2010 a fost publicata Hotararea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private nr. 25/2010 privind aprobarea Normei nr. 15/2010 pentru modificarea Normei nr. 26/2007 privind modificarea temporara a procentului maxim care poate fi investit in fiecare categorie de active ale fondurilor de pensii facultative.

Noua norma reglementeaza modificarea temporara a procentului maxim care poate fi investit in anumite categorii de active prevazute de Legea nr. 204/2006 privind pensiile facultative.

Astfel,  se stabileste ca activele unui fond de pensii facultative pot fi investite, intr-un procent mai mare de 70%, in titluri de stat emise de Ministerul Finantelor Publice din Romania, emise de state membre ale Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European, fara aplicarea cerintelor prevazute de Legea nr. 204/2006 pentru respectivele instrumente financiare.

Administratorul poate decide sa aplice prevederile mentionate mai sus pe o perioada de 2 ani de la intrarea in vigoare a prezentei normei sau pana la atingerea valorii de 3.000.000 lei active nete ale unui fond de pensii facultative pe care il administreaza.

Pentru fondurile de pensii facultative autorizate ulterior intrarii in vigoare a noii norme, noile masuri pot fi aplicate, pana la atingerea valorii de 3.000.000 lei active nete ale unui fond pe care il administreaza, pentru o perioada de maximum 2 ani de la data colectarii primei contributii la fondul de pensii facultative.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti