Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Modificari cu privire la activele fondurilor de pensii facultative


4 noiembrie 2010 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

UNBR Caut avocat

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 730 din data de 2 noiembrie  2010 a fost publicata Hotararea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private nr. 25/2010 privind aprobarea Normei nr. 15/2010 pentru modificarea Normei nr. 26/2007 privind modificarea temporara a procentului maxim care poate fi investit in fiecare categorie de active ale fondurilor de pensii facultative.

Noua norma reglementeaza modificarea temporara a procentului maxim care poate fi investit in anumite categorii de active prevazute de Legea nr. 204/2006 privind pensiile facultative.

Astfel,  se stabileste ca activele unui fond de pensii facultative pot fi investite, intr-un procent mai mare de 70%, in titluri de stat emise de Ministerul Finantelor Publice din Romania, emise de state membre ale Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European, fara aplicarea cerintelor prevazute de Legea nr. 204/2006 pentru respectivele instrumente financiare.

Administratorul poate decide sa aplice prevederile mentionate mai sus pe o perioada de 2 ani de la intrarea in vigoare a prezentei normei sau pana la atingerea valorii de 3.000.000 lei active nete ale unui fond de pensii facultative pe care il administreaza.

Pentru fondurile de pensii facultative autorizate ulterior intrarii in vigoare a noii norme, noile masuri pot fi aplicate, pana la atingerea valorii de 3.000.000 lei active nete ale unui fond pe care il administreaza, pentru o perioada de maximum 2 ani de la data colectarii primei contributii la fondul de pensii facultative.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică