Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 

Modificari cu privire la activele fondurilor de pensii facultative
04.11.2010 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 730 din data de 2 noiembrie  2010 a fost publicata Hotararea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private nr. 25/2010 privind aprobarea Normei nr. 15/2010 pentru modificarea Normei nr. 26/2007 privind modificarea temporara a procentului maxim care poate fi investit in fiecare categorie de active ale fondurilor de pensii facultative.

Noua norma reglementeaza modificarea temporara a procentului maxim care poate fi investit in anumite categorii de active prevazute de Legea nr. 204/2006 privind pensiile facultative.

Astfel,  se stabileste ca activele unui fond de pensii facultative pot fi investite, intr-un procent mai mare de 70%, in titluri de stat emise de Ministerul Finantelor Publice din Romania, emise de state membre ale Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European, fara aplicarea cerintelor prevazute de Legea nr. 204/2006 pentru respectivele instrumente financiare.

Administratorul poate decide sa aplice prevederile mentionate mai sus pe o perioada de 2 ani de la intrarea in vigoare a prezentei normei sau pana la atingerea valorii de 3.000.000 lei active nete ale unui fond de pensii facultative pe care il administreaza.

Pentru fondurile de pensii facultative autorizate ulterior intrarii in vigoare a noii norme, noile masuri pot fi aplicate, pana la atingerea valorii de 3.000.000 lei active nete ale unui fond pe care il administreaza, pentru o perioada de maximum 2 ani de la data colectarii primei contributii la fondul de pensii facultative.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.