« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Cardinalul Zenon Grocholewski – Doctor Honoris Causa a UAIC
08.11.2010 | Anemarie LAZARESCU

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi a conferit titlul de Doctor Honoris Causa, Cardinalului Zenon Grocholewski, prefect al Congregatiei pentru Educatia Catolica din Vatican. Ceremonia a avut loc vineri, 5 noiembrie 2010.

Potrivit unui comunicat al UAIC, Cardinalul Zenon Grocholewski s-a nascut in 1939, in Polonia. In 1963 a fost hirotonit preot, iar in 1972 a obtinut doctoratul in Drept Canonic la Universitatea Gregoriana din Roma. In acelasi an a inceput sa lucreze pentru Sfantul Scaun, la Tribunalul Suprem Segnatura Apostolica.

In 1974 a obtinut Diploma de Avocat la Sacra Romana Rota. In cadrul Tribunalului Suprem Segnatura Apostolica, din 1982 si pana in 1998 a indeplinit misiunea de secretar, iar din 1998 si pana in 1999 cea de prefect.

La data de 6 ianuarie 1983 a primit consacrarea episcopala din mainile Papei Ioan Paul al II-lea, iar in 16 decembrie 1983 a fost ridicat la demnitatea de arhiepiscop.

Este Prefect al Congregatiei pentru Educatia Catolica inca din15 noiembrie 1999, iar in Consistoriul din 21 februarie 2001 a fost creat Cardinal de Sfantul Parinte Ioan Paul al II-lea.

In Curia Romana a desfasurat mai multe activitati legate de pregatirea noului Cod de Drept Canonic, de reforma Curiei Romane si de pregatirea Legii fundamentale a Statului Cetatii Vaticanului. A fost membru al Comisiei de Disciplina a Curiei Romane, Presedinte al Comisiei pentru Avocati, membru al Comitetului Pontifical pentru Congresele Euharistice Internationale si Presedinte al Curtii de Casatie a Cetatii Vaticanului.

In present, este membru al Congregatiilor pentru Doctrina Credintei, pentru Cultul Divin si Disciplina Sacramentelor, pentru Episcopi, pentru Evanghelizarea Popoarelor; este membru al Tribunalului Suprem Segnatura Apostolica si al Consiliului Pontifical pentru Interpretarea Textelor Legislative; este Presedinte al Operei Pontificale pentru Vocatiile sacerdotale, al Comisiei Interdicasteriale Permanente pentru Formarea candidatilor la Ordinele Sacre si al Comisiei Interdicasteriale Permanente pentru o mai echitabila impartire a preotilor in lume.

Cardinalul Zenon Grocholewski a fost Profesor la Facultatea de Drept Canonic a Universitatii Pontificale Gregoriana (1975-1999), a Universitatii Pontificale din Lateran (1980-1984) si al „Studio Rotale” (1986-1998).

Este membru al Asociatiei canonistilor si academician de onoare al Academiei Pontificale Sf. Toma de Aquino. A primit doctoratul „honoris causa” din partea mai multor Universitati.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.