Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

Proiect CSDE in Seria Consultari Europene: „Extinderea utilizarii achizitiilor publice electronice in UE” (CSDE-SCE-19)
09.11.2010 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Achiziții publice, Content, Cyberlaw
JURIDICE - In Law We Trust

Centrul de Studii de Drept European din cadrul Institutului de Cercetari Juridice al Academiei Romane organizeaza o selectie de CV-uri pentru realizarea unui punct de vedere documentat in acest sens. Vor fi selectati experti care vor realiza cercetarea si punctul de vedere, concretizate intr-un material care va fi publicat ulterior.

Denumirea proiectului: „Extinderea utilizarii achizitiilor publice electronice in UE” (CSDE-SCE-19)

„Achizitiile publice electronice se refera la utilizarea mijloacelor electronice de comunicare si de procesare a tranzactiilor de catre administratiile publice si alte organizatii din sectorul public pentru achizitionarea de bunuri si servicii sau pentru atribuirea contractelor de lucrari publice. Insa miza este mult mai mare decat simpla trecere de la sistemele pe suport de hartie la cele care utilizeaza comunicatiile electronice pentru procedurile de achizitii publice.

Utilizarea procedurilor electronice poate imbunatati considerabil eficienta achizitiilor, a administrarii globale a acestora si a functionarii pietelor contractelor publice. Introducerea progresiva a sistemului electronic de achizitii publice face parte din agenda ambitioasa in materie de e-guvernare, care poate transforma in mod fundamental functionarea si rezultatele administratiei publice. Agenda digitala pentru Europa a Comisiei prevede adoptarea de catre aceasta a unei carti albe care sa precizeze masurile pe care le va lua pentru a crea o  infrastructura interconectata pentru achizitiile publice electronice.”

Carte verde privind extinderea utilizarii achizitiilor publice electronice in UE, SEC(2010) 1214, Bruxelles, 18.10.2010, COM(2010) 571 final

Persoanele interesate pot trimite un CV, in format european, la adresa mihai.sandru@csde.ro pana la data de 17 noiembrie 2010. Vor fi contactati doar candidatii selectati.

Sunt de asemenea invitati sa trimita un CV si cei fi interesati sa participe la elaborarea unor studii viitoare, cu precizarea domeniilor de interes. Aceste candidaturi vor servi la actualizarea bazei de date a CSDE.

Cercetarea trebuie definitivata, iar punctul de vedere redactat pana la data de 5 decembrie 2010.

Proiectul este sustinut de catre Editura Wolters Kluwer.

Informatii si documente:
Anunţul  Comisiei:
http://ec.europa.eu/internal_market/consultations/2010/e-procurement_en.htm
Carte verde privind extinderea utilizării achiziţiilor publice electronice în UE, SEC(2010) 1214, Bruxelles, 18.10.2010, COM(2010) 571 final http://ec.europa.eu/internal_market/consultations/docs/2010/e-procurement/green-paper_ro.pdf

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti