Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 
Print Friendly, PDF & Email

Proiect CSDE in Seria Consultari Europene: „Extinderea utilizarii achizitiilor publice electronice in UE” (CSDE-SCE-19)
09.11.2010 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Centrul de Studii de Drept European din cadrul Institutului de Cercetari Juridice al Academiei Romane organizeaza o selectie de CV-uri pentru realizarea unui punct de vedere documentat in acest sens. Vor fi selectati experti care vor realiza cercetarea si punctul de vedere, concretizate intr-un material care va fi publicat ulterior.

Denumirea proiectului: „Extinderea utilizarii achizitiilor publice electronice in UE” (CSDE-SCE-19)

„Achizitiile publice electronice se refera la utilizarea mijloacelor electronice de comunicare si de procesare a tranzactiilor de catre administratiile publice si alte organizatii din sectorul public pentru achizitionarea de bunuri si servicii sau pentru atribuirea contractelor de lucrari publice. Insa miza este mult mai mare decat simpla trecere de la sistemele pe suport de hartie la cele care utilizeaza comunicatiile electronice pentru procedurile de achizitii publice.

Utilizarea procedurilor electronice poate imbunatati considerabil eficienta achizitiilor, a administrarii globale a acestora si a functionarii pietelor contractelor publice. Introducerea progresiva a sistemului electronic de achizitii publice face parte din agenda ambitioasa in materie de e-guvernare, care poate transforma in mod fundamental functionarea si rezultatele administratiei publice. Agenda digitala pentru Europa a Comisiei prevede adoptarea de catre aceasta a unei carti albe care sa precizeze masurile pe care le va lua pentru a crea o  infrastructura interconectata pentru achizitiile publice electronice.”

Carte verde privind extinderea utilizarii achizitiilor publice electronice in UE, SEC(2010) 1214, Bruxelles, 18.10.2010, COM(2010) 571 final

Persoanele interesate pot trimite un CV, in format european, la adresa mihai.sandru@csde.ro pana la data de 17 noiembrie 2010. Vor fi contactati doar candidatii selectati.

Sunt de asemenea invitati sa trimita un CV si cei fi interesati sa participe la elaborarea unor studii viitoare, cu precizarea domeniilor de interes. Aceste candidaturi vor servi la actualizarea bazei de date a CSDE.

Cercetarea trebuie definitivata, iar punctul de vedere redactat pana la data de 5 decembrie 2010.

Proiectul este sustinut de catre Editura Wolters Kluwer.

Informatii si documente:
Anunţul  Comisiei:
http://ec.europa.eu/internal_market/consultations/2010/e-procurement_en.htm
Carte verde privind extinderea utilizării achiziţiilor publice electronice în UE, SEC(2010) 1214, Bruxelles, 18.10.2010, COM(2010) 571 final http://ec.europa.eu/internal_market/consultations/docs/2010/e-procurement/green-paper_ro.pdf

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate