« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

UAIC. Stagii de practica pentru studenti
09.11.2010 | Anemarie LAZARESCU

JURIDICE - In Law We Trust

In cadrul Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi se desfasoara proiectul „Stagii de pregatire practica si activitati de stimulare a insertiei pe piata muncii pentru studenti si absolventi”.

Potrivit unui comunicat al UAIC, proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, acoperind un procent de 98%, restul de 2% este suportat de universitatea ieseana. Prin acest proiect, Universitatea contribuie la dezvoltarea abilitatilor practice ale studentilor in vederea imbunatatirii insertiei pe piata muncii.

Studentii din anul I si II inmatriculati la una dintre cele 15 facultati ale UAIC isi pot depune candidatura pana pe 17 decembrie 2010, la profesorul coordonor din facultate. Pentru aceasta au nevoie de:

  • un CV,
  • o scrisoare de intentie,
  • o copie dupa cartea de identitate
  • o adeverinta de student.

Facultatile au posibilitatea de a impune anumite criterii specifice pentru selectia participantilor.

In cadrul acestui proiect, in perioada ianuarie – aprilie 2011, studentii inscrisi pot participa la training-uri de managementul carierei, iar in lunile mai, iunie si iulie o parte dintre ei vor desfasura stagii de practica in cele 30 de organizatii partenere, care acopera toate domeniile de studiu de la UAIC: firme de soft, institute de cercetare, spitale, fundatii caritabile, biblioteci, agentii de turism sau de media, chiar si institutii publice ca Tribunalul sau Consiliul Judetean. Stagiile de practica sunt monitorizate permanent de tutori din partea organizatiilor de primire, cât şi de tutori din partea facultatilor.

Pe durata stagiului, studentii trebuie sa se prezinte la sediul organizatiei timp de 45 de ore: trei ore pe zi, cinci zile pe saptamana (program variabil), timp de trei saptamani per student. In acest interval, trebuie sa indeplineasca activitatilor propuse de mentor, iar la final, se impune completarea unui caiet de practica cu activitatile efectuate si abilitatile dobandite.

In primul an de activitate, 233 de studenti au beneficiat de training-uri de managementul carierei, iar altii 133 au desfasurat stagii de practica. De asemenea, s-a desfasurat si o Bursa a locurilor de munca pentru studenti si absolventi.

Proiectul a fost initiat de catre CIPO sub coordonarea prof. univ. dr. Carmen Cretu, manager de proiect si a primit aprobarea pentru cofinantare din fonduri europene in vara anului 2009.

 
Secţiuni: UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD