Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Domeniile prioritare in care se organizeaza programe de formare pentru functionari publici
09.11.2010 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

Secţiuni: C. administrativ, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 744 din data de 8 noiembrie  2010 a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale a Functionarilor Publici nr. 1931/2010 pentru modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale a Functionarilor Publici nr. 1233/2009 privind stabilirea domeniilor prioritare in care se organizeaza programe de formare pentru functionari publici care ocupa functii publice generale de conducere si executie, precum si functii publice specifice asimilate acestora.

Actul normativ modifica Ordinul presedintelui Agentiei Nationale a Functionarilor Publici nr. 1233/2009, stabilind noi domenii prioritare in care se organizeaza programe de formare pentru functionari publici.

Astfel, domeniile prioritare in care se organizeaza programe de formare pentru functionari publici care ocupa functii publice generale de conducere si executie, precum si functii publice specifice asimilate acestora, sunt:
– management financiar si contabilitate bugetara;
– managementul proiectelor;
– managementul resurselor umane din entitatile publice;
– tehnologia informatiei si comunicatiilor;
– comunicare si transparenta decizionala;
– drept administrativ si contencios administrativ.

Autoritatile si institutiile publice detaliaza domeniile mentionate anterior in programe de formare conform necesitatilor institutionale stabilite prin planul anual de perfectionare profesionala a functionarilor publici pe anul 2011.

Potrivit actului normativ, domeniile de mai sus sunt aplicabile tuturor autoritatilor si institutiilor publice, pana la momentul aprobarii prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale a Functionarilor Publici a noilor domenii prioritare.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti