Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

Strategia UE pentru urmatorii 5 ani in materie comerciala


10 noiembrie 2010 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Prezentat marti, 9 noiembrie 2010, documentul  “Comert, crestere si afaceri internationale” inglobeaza viziunea Comisiei Europene asupra modului in care comertul trebuie sa contribuie la repornirea si consolidarea economiei europene.

Potrivit comunicatului CE, strategia isi propune crestere economica sporita, mai multe locuri de munca si alternative variate cu preturi rezonabile pentru consumatori. Astfel, conform comisarului UE pentru comert, Karel De Gucht, “Obiectivul meu este garantarea faptului ca intreprinderile europene beneficiaza de conditii echitabile si ca drepturile noastre sunt respectate astfel incat sa ne putem bucura cu totii de beneficiile comertului”.

Printre obiectivele specifice pe care Comisia Europeana si le propune se numara:
> finalizarea agendei de negocieri cu OMC, India si Mercosur;
> aprofundarea relatiilor comerciale cu SUA, China, Rusia si Japonia;
> ajutarea intrerinderilor europene sa obtina accesul la piete globale.

Politica comerciala indreptata catre intensificarea comertului global se fondeaza si pe preocuparile cetatenilor uniunii. Astfel, conform unei anchete Eurobarometru, cetatenii UE saluta comertul international si il considera avantajos.

Documentul a fost de asemenea insotit de un raport “Inregistrate cu privire la strategia pentru o Europa globala 2006-2010” precum si de un document de lucru intitulat “Comertul ca motor al prosperitatii”.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii